You are here
Home > MOTORSPORT > KRISTOFFERSSON VE WOODHAM GYMKHANA GRID 2017’Yİ KAZANDILAR

KRISTOFFERSSON VE WOODHAM GYMKHANA GRID 2017’Yİ KAZANDILAR

Johan Kristoffersson ve Luke Woodham Güney Amerika’da 2017 Gymkhana GRİD şampiyonu oldular.

• Gymkhana GRiD Johannesburg’da Güney Afrika açılışına ev sahipliği yaptı.
• 2017 FIA World Rallycross Sürücüler Şampiyonu Johan Kristoffersson Dört Çeker Sürüş Kategorisi’ni Petter Solberg ve Andreas Bakkerud’un önünde yer alarak kazandı.
• Luke Woodham arka arkaya dördüncü Gymkhana GRiD Arka Çeker Sürüş ünvanını *Birleşik Krallık sürücüleri Adam Elder ve Danny Cross’u geçerek kazandı.
• Tüm dünyada canlı izlenen yayın eşsiz bir online motorsporu yarışıydı.

Gymkhana GRİD tekerlekleri yaktı ve rekorlar kırıldı. Bu sadece süper arabaların, drift arabalarının, fabrika çıkışlı Dünya Rallycross makinelerinin ve yol canavarlarının padokları ve pistleri öfkeyle paylaştığı bir yarış değil. GRİD 6 yıl gibi kısa bir sürede Avrupa ve İskandinavya’dan yarışmacılara ev sahipliği yapmaktan Adriyatik ve Güney Afrika’da birçok FIA dünya şampiyonunu ağırlayan bir organizasyona dönüştü. Son Gymkhana GRİD’in Atina’da metalin canlı ve yüksek sesini yükseltmesinden sonra 12 aylık heyecanlı bir bekleyiş başlamıştı. Toplamda yaklaşık 50 sürücü Johannesburg’da , motorsporlarının en benzersiz müsabakalarından birinde ellerinden geleni yapmak için toplandılar.

GRİD’in Güney Afrika açılışının Afrika çayırlarındaki bir yangından daha ateşli olduğunu söylememize gerek yok. Ama şunu söylemeliyiz ki hem oradaki seyirciler hem de dünya çapındaki üç milyon online izleyici eşi benzeri görülmemiş netlikte bir sürüş, alevler ve lastik dumanları eşliğinde bir yarış izlediler.

Daha da harikası dört çeker kategorisinde 2017 FIA Dünya Rallycross şampiyonu Johan Kristoffersson’u, birden fazla FIA Dünya şampiyonluğu bulunan Petter Solberg’i ve Dünya RX yıldızı Andreas Bakkerud’u podyumda gördük. Arkadan çekişli kategorisinde Luke Woodham yaşadığı teknik aksaklıkları hiçe sayarak serinin en iyi arkadan çekişli yarış sürücüsü olurken dördüncü kez arka arkaya galibiyet elde etmeyi başardı. Woodham, Birleşik Krallık’tan gelen Adam Elder ve Danny Cross tarafından çizgiye kadar sürüklendi.

Ama siz yine de bu anlattıklarımıza bakmayın. Tüm bu heyecanı online olarak tekrar izleyin ve çizgiden podyuma kadar bütün olan biteni kendiniz yaşayın.

[youtube]https://youtu.be/q2xvnjWQaSE[/youtube]

Top