You are here
Home > AUTO TR > SEGER’E “EN İNOVATİF İŞ FİKRİ” ÖDÜLÜ

SEGER’E “EN İNOVATİF İŞ FİKRİ” ÖDÜLÜ

İş, finans ve teknoloji dünyasına yönelik ekonomi dergisi Fortune Türkiye’nin, her yıl düzenli olarak iş dünyasına sunduğu, başarı ve performansın kriter olarak ele alındığı ‘40 Yaş Altı 40 Yönetici” listesine giren Seger Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Baykal “En İnovatif İş Fikri Ödülü”nü aldı. Bugün önemli araç üreticileri ile yaptığı anlaşmalarla korna üretiminde bir dünya markası haline gelen Seger, son olarak Tesla için ürettiği kornaları ile de adından söz ettirdi.

Fortune Dergisi’nin ‘40 Yaş Altı 40 Yönetici’ ödül töreninde Türkiye’nin genç girişimci ve yöneticileri buluştu. ‘Aile Şirketlerinde Yeni Kuşak Dönemi – Gelenekselden Dijitale’ konulu panelin ardından düzenlenen ödül töreninde Türkiye’nin en büyük korna üreticisi Seger’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Baykal, “En İnovatif İş Fikri Ödülü”nü aldı.

Selim Baykal: “Biz de elektrikli araçları yakalayabiliriz”

Seger Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Baykal, ödül töreninde yaptığı konuşmada her alanda olduğu gibi otomotiv sektöründe de teknolojik gelişmelerle beraber yeniliklerin yaşandığını söyledi. Fırsat ve tehditlerin iyi analiz edilmesi gerektiğine dikkat çeken Selim Baykal, “Biz Seger olarak otomotiv sektöründe çeşitli firmalara hizmet veriyoruz. Son yıllarda değişen teknolojilerle birlikte elektrikli ve otonom araçlar öne çıkmaya başladı. Bu alanda hem tehditler hem de fırsatlar bulunuyor. Tüm bu fırsat ve tehditleri iyi analiz edip iyi değerlendirmek gerekiyor. Türkiye otomotivde bazı fırsatları kaçırdı ama teknoloji geliştikçe daha hızlı yol alacağımızı düşünüyorum. Biz de elektrikli araçları yakalayabiliriz.” dedi.

Seger teknolojiyi takip ederek dünya markası oldu

Selim Baykal, Bursa’da yılda yaklaşık 11 milyon adet korna üreterek 70’ten fazla ülkeye ihraç eden Seger Korna’ nın tüm operasyonlarını yönetiyor.

Kurulduğu 1981 yılında emaye bobin telleri üreten Seger, korna üretimine uzanan yolculuğunda teknolojisini geliştirdi. Seger, bugün dünyaca ünlü Tesla araçlarının kornalarını üretecek bilgi ve deneyime sahip olmasıyla otomotiv endüstrisinin ve iş dünyasının dikkatlerini üzerine çekti.

‘40 yaş altı 40’ listesi; güç, etki, inovasyon ve şöhret gibi 4 ana unsurun kriter olarak alındığı, güçlü işler kurmuş, kendi alanlarında devasa etkiler yaratmış, dramatik yeniliklere imza atmış ya da ister kamuoyunda ister perde arkasında olsun, büyük kararları harekete geçirebilmiş Türk iş dünyasının genç fikir önderleri, girişimcileri ve yöneticilerinden oluşuyor.

Selim Baykal kimdir?

Seger Korna Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Baykal, 2003 yılında Koç Lisesi’nden mezun oldu. Yükseköğrenimini İktisat üzerine yapan Baykal, Eylül 2003 – Mayıs 2007 tarihleri arasında Carnegie Mellon Üniversitesi’nde son yarı yılını ise Study Abroad Programı ile Arjantin, Buenos Aires Universidad de Belgrano’da tamamladı. Selim Baykal, eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü ve 2008 yılından bu yana Seger Korna’da Yönetim Kurulunda Başkan Vekili görevini yürütüyor. İngilizce ve İspanyolca bilen Baykal, evli ve bir çocuk babası.

Selim Baykal’ın hobileri arasında futbol, kayak, basketbol, motor sporları ve doğa gezileri bulunuyor. Baykal lise yıllarında okulun futbol, atletizm ve kayak takımında yer alırken, kayak alanında Türkiye şampiyonasında bronz madalyaya sahiptir.

Seger hakkında…

Hem üretimde hem de korna ticaretinde dünya çapında varlık gösteren yüzde 100 yerli sermayeli Seger Korna, bugün ülkemizde ve dünyada önemli araç üreticileri ile yaptığı anlaşmalarla elektrikli ve havalı korna üretiminde bir marka haline geldi. Seger; Renault, Isuzu, Audi, Honda, Mercedes-Benz, Volkswagen, Tesla, Nissan, Ford, Dacia, ağır vasıta ve iş makinalarında BMC, Karsan, JCB, Iveco, Temsa, Otokar, DAF, traktör ve tarım makinalarında Hattat, Çukurova, Erkunt, Hidromek, Tümosan, Türk Traktör, Taral, Bozok Traktör, Hars Traktör, motosiklet grubunda ise Indian Motorcyle, Bigdog, Victory, Polaris gibi dünya devlerinin kornalarını tedarik etmektedir. Seger, Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya’da olmak üzere dünyada 70’in üzerinde ülkeye satış yapıyor.

Top