You are here
Home > MOTORSPORT > MERCEDES BAHREYN’DE PODYUMDA

MERCEDES BAHREYN’DE PODYUMDA

2018 Formula 1 sezonunun ikinci yarışında Mercedes-AMG Petronas pilotları podyumda yer aldı. Bahreyn Grand Prix’ine üçüncü cepten başlayan Valtteri Bottas yarışı ikinci sırada noktalarken, takım arkadaşı Lewis Hamilton ise 9. sıradan başladığı mücadeleyi podyumun son basamağında noktaladı.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Bahreyn GP’ini Mercedes-AMG Petronas pilotları podyumda noktaladı. Fin pilot Valtteri Bottas, Bahreyn’den ikincilikle ayrılırken, Lewis Hamilton ise podyumu tamamlayan isim oldu. Mercedes-AMG Petronas ise pilotlarının topladığı puanlarla sezonunu ikinci yarışı sonrasında markalar sıralamasında ikinci sıradaki yerini korudu.

Yarışa üçüncü cepten başlayan Bottas, henüz ilk virajda ikinciliği elde etti. Pit-stoplar sonrasında yerini kaybetmeyen Mercedes-AMG Petronas’ın Fin pilotu, damalı bayrağında altından da yarış ikincisi olarak geçmeyi başardı. Mücadeleye 9. cepten başlayan Lewis Hamilton ise adım adım yükseldiği yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Bu sonuçla Lewis Hamilton pilotlar sıralamasında puanını 33’e yükselterek şampiyona ikinciliğini devam ettirdi. Valtteri Bottas ise sıralamada puanını 22’ye çıkarttı. Markalar sıralamasında Mercedes-AMG Petronas da 55 puanla ikinciliğini korudu.

Formula 1’de 2018 sezonunun üçüncü yarışı 15 Nisan 2018 tarihinde Çin’de gerçekleştirilecek. Çin’de son dört sezonda Mercedes-AMG Petronas’tan Nico Rosberg bir defa, Lewis Hamilton ise üç defa yarış zaferine ulaşmıştı.

Top