You are here
Home > MOTORSPORT > MERCEDES-AMG PETRONAS VE HAMİLTON LİDERLİKLERİNİ SÜRDÜRDÜ

MERCEDES-AMG PETRONAS VE HAMİLTON LİDERLİKLERİNİ SÜRDÜRDÜ

2018 Formula 1 sezonunun altıncı yarışında Mercedes-AMG Petronas, pilotu Lewis Hamilton ile podyuma çıktı. Britanyalı pilot, mücadeleyi üçüncü sırada noktalayıp liderlik koltuğunu korurken, takım arkadaşı Bottas da Monaco’da beşinci oldu. Mercedes-AMG Petronas da markalar sıralaması birinciliğini sürdürdü.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın altıncı yarışı olan Monaco GP’inde Mercedes-AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton podyuma çıktı. Takım arkadaşı Valtteri Bottas da beşinciliği elde etti. Mercedes-AMG Petronas ise pilotlarının topladığı puanlarla markalar sıralamasındaki liderliğini sürdürdü.

Yarışa üçüncü cepten başlayan Hamilton, bu pozisyonunu yarış sonuna kadar korumayı başardı. Takım arkadaşı Bottas da pit-stoplar dışında yerini kaybetmedi. Bu sayede Britanyalı pilot, damalı bayrağın altından üçüncü, Fin sürücü ise beşinci sırada geçti.

Bu sonuçla Lewis Hamilton 110 puanla pilotlar sıralamasındaki liderliğini sürdürürken Valtteri Bottas ise sıralamada 68 puanla dördüncülükte kaldı. Markalar sıralamasında Mercedes-AMG Petronas da 178 puanla birinciliğini korudu.

Formula 1’de 2018 sezonunun yedinci yarışı 10 Haziran 2018 tarihinde Kanada’da gerçekleştirilecek. Gilles Villeneuve Pisti’nde son 3 yarışta da Mercedes-AMG Petronas ve Lewis Hamilton mutlu sona ulaşmayı başarmıştı.

Top