You are here
Home > MOTORSPORT > KARTİNGÇİLER BURSA’DA YARIŞTI

KARTİNGÇİLER BURSA’DA YARIŞTI

2019 Türkiye Karting Şampiyonası’nda 2. ayak yarışları, 06-07 Nisan tarihinde Bursa Nilüfer Karting Pisti’nde gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi katkılarıyla kısa adı OTOSK olan Bursa Profesyonel Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen hafta sonu, tüm kategorilerde oldukça çekişmeli yarışlara sahne oldu. Sporcular 2 gün boyunca 4 ayrı kategoride üçer yarışta mücadele ederken, Abbas Çimen ve Örge Pamukçu‘nun gerçekleştirdiği drift gösterileri organizasyona renk kattı.

Mini kategoride her 3 yarışı da kazanan Hakkı Dorum sezonun 2. randevusunu ilk sırada tamamlarken, ikinciliği Emir Tanju ve üçüncülüğü de Batı Ege Yıldırım elde ettiler.

Formula Junior kategorisinde zirve mücadelesi  sezonun ilk ayağında olduğu gibi Ömer Asaf Kolot ile Yiğit Arslan arasında yaşandı. Milli sporcu Ömer Asaf Kolot iki birincilik ve bir ikincilikle bir kez daha podyumun en üst basamağında yer alan isim olurken, Yiğit Arslan iki ikincilik ve bir birincilik ile hafta sonunu ikincilikle noktaladı. Junior kategoride üçüncülük Kerim Sulyak’ın olurken, onu Utku Levent Türkay takip etti.

8 sporcuyla en kalabalık katılıma sahne olan Formula Senior kategorisinde ise Ali Ehad Türker her 3 yarışı da ilk sırada tamamlayarak bu sezon ikinci kez birinciliğe ulaşan isim oldu. Kerem Kahraman Nilüfer pistinde ikinci sırayı elde ederken, Zekai Özen podyumun üçüncü basamağında yer aldı. Podyumdaki bu üç sporcuyu sırasıyla Tayfun Uzun, Ayda Biter, Fahrettin Çak, Mert Yudulmaz  ve Ali Korkmaz takip ettiler.

Sadece 2 sporcunun start aldığı veteranlar kategorisi formula master’da ise Mehmet Çınar birinci, Mehmet Yaman  ikinci sırada yer aldı. Yarışın ardından drift pilotu Abbas Çimen’in sağ koltuğunda drift heyecanı yaşayan Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem, TOSFED Bursa İl Temsilcisi Mitat Ülküden ve Bursa Profesyonel Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Recep Yakut ve başkan yardımcısı Ayhan Sarsıcı ödül töreninde kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri takdim ettiler.

2019 Türkiye Karting Şampiyonası 18-19 Mayıs tarihlerinde Uşak’ta gerçekleştirilecek üçüncü ayak yarışlarıyla devam edecek.

 

Top