You are here
Home > WORLD > WRC > ŞİLİ RALLİSİ’NDE ESTONYALI PİLOT OTT TANAK NEFESLERİ KESTİ

ŞİLİ RALLİSİ’NDE ESTONYALI PİLOT OTT TANAK NEFESLERİ KESTİ

Türkiye’nin de ev sahipleri arasında yer aldığı, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası (WRC)’nin 2019 sezonu, Şili Rallisi ile devam ediyor. Şili’de ilk defa gerçekleşen sezonun altıncı yarışı, 10-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. 16 etaptan oluşan yarışta 304,81 kilometrelik yolu tamamlayan dünyaca ünlü pilotların kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti. Şili Rallisi’nin kazananı ise Estonya’lı Pilot Ott Tanak oldu.

Tüm dünyanın heyecanla takip ettiği WRC’nin 2019 sezonunun altıncı yarışı olan Şili Rallisi, 10-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Şampiyonluk için mücadele eden pilotlar üç günde 16 etabı geçip, toplamda 304,81 km kilometre yol kat ettiler. Şili Rallisini birinci olarak tamamlayan isim Toyota Gazoo Racing’in pilotu Ott Tanak oldu. Tanak, toplam 3 saat 15 dakika 53 saniye ile bitirdiği ralliyi Sebastien Ogier, 23 saniye farkla ikinci, Sebastien Loeb ise 30 saniye farkla üçüncü tamamladı.

Türkiye Rallisi 12-15 Eylül’de Marmaris’te
Bu yıl 14 farklı ülkede gerçekleşecek Dünya Ralli Şampiyonası’nın 11’inci ayağı ise yine Türkiye’den geçecek. Marmaris’te 12-15 Eylül tarihlerinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED)’in ev sahipliğinde devam edecek büyük heyecan, motor sporlarını yakından takip eden seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak. Dünya Ralli Şampiyonası, 10 ayda 14 yarışa sahne olurken, pilotlar dört ayrı kıtada mücadele edecek. Şili’nin ardından sırayla Portekiz, İtalya, Finlandiya, Almanya, Büyük Britanya, İspanya ve Avustralya yarışlara ev sahipliği yapacak.

Top