You are here
Home > TURKEY > Mahalli > SPRINT İZMİR RALLİSİ NEFES KESTİ

SPRINT İZMİR RALLİSİ NEFES KESTİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zafer ile sonuçlanan Büyük Taarruz’un 92. yıl dönümünde 30 Ağustos 2019 Zafer Bayramı’nda, kısa adı AYOSK olan Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen Sprint İzmir Rallisi, Sasalı Kent Ormanı civarında yapıldı. Toplam 14 kilometre uzunluğun da 4 ayrı etaptan oluşan ve seyircinin yoğun ilgi gösterdiği ralliye 22 ekip katıldı. Ralliye katılan tüm ekipler ve onların rekabetini izlemek üzere Kent Ormanı’na gelen yarış severler, rallinin startı öncesi Kulalılar Ege Yaren ekibinin folklor gösterisi ile Zafer Bayramı’nı da kutladılar. Saat 18:30 da başlayan rallide yarışmacılar ikisi gün ışığında ikisi de karanlıkta olmak üzere dört özel etap geçerek günü tamamladı.

Kategori 1!de ilk iki etap sonunda Nüvit Karakaşlı ile Mustafa Nazik’in aralarındaki fark bir saniyenin altında olmasına rağmen gece etaplarında atak yapan Nüvit rakibinin 21 saniye önünde ralliyi tamamlayarak bu kategoride birinci oldu. Nüvit Karakaşlı-Ercüment Can Tolun ekibinin arkasından Mustafa Nazik-Cihan Sapmaz ikinci sırada yarışı bitirdi. Bu sezon parkura yeni adım atan Oğuzhan İlaslan-Yıldır Berke Kahya ise tecrübeli rakiplerinin arasından bir saniyelik farkla sıyrılarak üçüncülüğe ulaştı.

Kategori 2’de Honda Civic Type-R ile yarışan yarışan Alper Akgün-Mehmet Yaman ikilisi 4 etap sonunda 10.57,1’lik toplam zamanıyla birinci olurken aynı zamanda yarışın en iyi toplam zamanını da elde etti. Ford Fiesta ST ile yarışan Levent Şapçılar-Deniz Gümüş 11.27,9’luk zamanları ile ikinci sırada yer aldı. AYOSK Başkanı Mithat Diker, Enez Al’ın kopilotluğunda Fiat Paliosu ile gündüz etaplarında Levent’in arkasında kalmasına rağmen her iki gece etabında da rakibini geçti ancak toplam dört saniye farkla üçüncü sırada podyuma çıktı.

Kategori 3’de her geçen gün performansını arttıran 19 yaşındaki Cem Doğrular kopilotu Cem Çakal ile 10.57, 6’lık toplam zamanla birici olurken ralli genelinde yarım saniye farkla da Alper Akgün’ün arkasında günün ikinci en iyi zamanını elde etti. Bahadır Sevinç-Engin Karadağ ikilisi 15 saniye zaman cezası almalarına rağmen üçüncü olan rakipleri Hakan Akman-Mert Erkekler’in önünde yer alarak ikinci sırada ralliyi tamamladı. Bu kategoride Erdal Oral-Engin Uslu teknik sorunla start alamazken, Kayhan, Nilüfer Kocaçam ekibi mekanik arıza, Ayhan Germirli-Nizamettin Kaynak ise bankete düşerek yarış dışı kaldı.

Efe Kethuda-Elifsu Alaş ekibinin start alamadığı kategori 4’te adeta rakipsiz yarışan Murat Soyçopur-Süleyman Terzioğlu birinciliğe kolay ulaştı. Merve Akyıldız, Engin Berkan’ın kopilotluğunda ilk üç etap sonuna kadar ikinci sırada yer alırken son etapta yarış dışı oldu. Duhan Erhan Alşan-Alev Uçar ekibi toplam yedi dakika zaman cezası almasına rağmen ikinci olurken podyumun üçüncü basamağı boş kaldı. Kadın pilotlar kategorisinde yarışan üç yarışmacıdan Merve yarış dışı kaldı, Yasemin Erikli birinci Özlem Dalan üçüncü oldu.

AYOSK Başkanı Mithat Diker’in organize ettiği geleneksel işkembe çorbası ikramının ardından podyum yapan ekiplere kupaları, başarı primleri ve lastik ödülleri verildi. Aydın Otomobil Sporları Kulübü’nün bundan sonraki organizasyonu 6 Ekim’de yapılacak İzmir Otokros Yarışı olacak.

Top