You are here
Home > MOTORBIKE > MOTO GP’DE ŞAMPİYON YİNE MARC MARQUEZ

MOTO GP’DE ŞAMPİYON YİNE MARC MARQUEZ

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonlarından biri olan MotoGP’de 2019 sezonunun şampiyonu Marc Marquez oldu. Sezonun bitimine 4 yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Red Bull sporcusu, MotoGP’de 6, kariyerinin ise 8’nci zaferine ulaşarak kırılması zor bir rekora imza attı.

MotoGP’de şampiyon Tayland Grand Prix’inde belli oldu. MotoGP’de son yılların en başarılı pilotu Marc Marquez, üçüncü sırada başlamasına karşın harika bir performans sergilediği yarışta 39’36.223’lik derecesiyle birinci geldi. Bu yarış galibiyetinin ardından Red Bull sporcusu, bitime 4 yarış kala sezonu şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi.

Bitiş çizgisini Marquez’den 0.1 saniye sonra geçen Fabio Quartararo 2’nci, Marquez’in 1.3 saniye gerisindeki Maverick Vinales ise 3. oldu.

MotoGP’de altıncı şampiyonluğunu elde eden 26 yaşındaki İspanyol pilot, bu yarışın tarihinde 6. şampiyonluğa en genç ulaşan isim oldu. Şampiyonluk sayısında Mick Doohan’ı geçen Marquez’in önünde, 7 şampiyonlukla Valentino Rossi ve 8 şampiyonluğu bulunan Giocomo Agostini yer alıyor.

Top