You are here
Home > TURKEY > BİTCİ RACING’TEN 3’TE 3

BİTCİ RACING’TEN 3’TE 3

BİTCİ Racing, Türkiye Pist ve Karting şampiyonalarında 3’te 3 yaptı. Turgut Konukoğlu Türkiye Pist Şampiyonasında iki birincilik alırken, Zekai Özen de Türkiye Karting Şampiyonasında podyumun en üst basamağındaydı.

23-24 Ekim 2021 tarihlerinde İzmir Pınarbaşı Yarış Pisti’nde gerçekleşen Türkiye Pist Şampiyonası 4. ayak yarışları ve İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleşen Türkiye Karting Şampiyonası 7. ayak yarışları renkli ve hareketli görüntülere sahne oldu.

BİTCİ Racing takımı şampiyonluk hedefi ile yola çıktığı her iki şampiyonada start aldığı tüm yarışlarda kazandığı birinciliklerle hanesine önemli puanlar yazdırdı.

Türkiye Pist Şampiyonasında turuncu AUDI RS3 LMS TCR otomobilleri ile Maxi Grup’ta start alan Turgut Konukoğlu ve İbrahim Okyay’ın centilmence çekişmeleri izleyicilerden tam not alırken, bu sezon katıldığı yarışların tamamında damalı bayrağı ilk gören pilot olan Turgut Konukoğlu başarısını yeniden kazandığı çifte zafer ile devam ettirdi. Konukoğlu; “Bu hafta sonu özellikle İbrahim Okyay ve Yiğit Eröge ile sıkı bir mücadele içerisinde olduk. Zorlayıcı olduğu kadar keyifli bir çekişme oldu ve takım her zamanki gibi mükemmel bir iş çıkararak bana çok iyi bir otomobil verdi. Bu hafta sonu kazandığım puanlar şampiyonada iddialı bir konuma gelmemi de sağladı. Bu nedenle çok mutluyum.” dedi.

Türkiye Karting Şampiyonasında BİTCİ Racing adına yarışan ve şampiyonluğa adım adım ilerleyen genç yetenek Zekai Özen Formula Senior Kategori’de gerçekleşen 3 yarışın tamamını birincilikle bitirerek hafta sonunu podyumun en üst basamağında tamamladı. BİTCİ Racing Takım Koordinatörü Elif Tanca “Zekai takımımızın en genç sporcusu ve geleceğe yatırımı. Pistte gerçekleşen her koşulda verdiği soğukkanlı ve doğru reaksiyonlar onu başarıya taşıyor. Zekai’yi yıllardır çalıştıran Emre Ergökçen ile olan abi-kardeş, sporcu-antrenör ilişkileri ise izlemeye değer. Ayrıca Zekai’nin haftasonu gerçekleşen yarışta ıslak zemindeki performansı ise muhteşemdi” şeklinde konuştu.

Türkiye Pist ve Karting Şampiyonalarının bir sonraki ayakları 6-7 Kasım 2021 tarihlerinde İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleşecek. BİTCİ Racing takımının offroad ekipleri ise bu hafta sonu Türkiye OffRoad Şampiyonası Sinop yarışında start alacak.

Top