You are here
Home > WORLD > ÜÇLERTOPRAĞI GÜVEN TAZELEDİ

ÜÇLERTOPRAĞI GÜVEN TAZELEDİ

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 2021 Seçimli Olağan Genel Kurulu 27 Ekim Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirildi. 2019’dan bu yana TOSFED Başkanlığı görevini sürdüren Eren Üçlertoprağı, tek aday olarak girdiği ve 144 delegenin oy kullandığı genel kurul sonunda güven tazeledi ve yeniden bu göreve seçildi. Üçlertoprağı başkanlığındaki Yönetim Kurulunda Nisa Ersoy, Cemil Onur Sürmeli, Hayri Çavuşoğlu, Cem Akoğul, Efsun Yazıcı, Osman Geylan, Abdülkerim Gök ve Ali Güneş görev aldılar.

Başkan Üçlertoprağı konuşmasında, geçtiğimiz dönemde iki kez Formula 1 ve iki kez de Dünya Ralli Şampiyonası gibi çok önemli Uluslararası organizasyonları üst düzey başarıyla tamamladıklarını belirterek, ayrıca son dönemde genç sporcularla ülkemizi Uluslararası arena başarıyla temsil ettiklerini ve bu başarıların devam edeceğini açıkladı.

“Marka değeri her geçen gün artan federasyonumuzun ve sporumuzun öz gelirlerini, sponsorluklarla beraber ciddi oranda artırmayı başardık. Yönetimimizin gayretleriyle TOSFED tarihinde ilk kez Red Bull, Tofaş-Fiat, AVIS, Shell, Petlas, Bitci.com gibi sektöründe öncü firmaların yaptığı sponsorluklar sayesinde, kulüplerimize destek sağlayarak organizasyonların kalitesinde önemli bir iyileştirme sağladık.” diyen Eren Üçlertoprağı, yeni dönemde Federasyonu kendi kaynaklarıyla yönetilen, daha kurumsal bir yapıya kavuşturmayı istediklerini ve tesisleşme konusunda önemli adımlar atacaklarını belirterek, sporcu keşfetme ve yetiştirme projelerine de devam edeceklerini açıkladı.

En büyük hedeflerinin de, 2005 yılında Devletimizin büyük bir vizyon ile ülkemize kazandırdığı İstanbul Park pistini, yeniden Türk sporunun hizmetine kazandırmak olduğunu belirten Üçlertoprağı, “Bugün yapım amacından çok uzak bir zihniyetle; ağırlıklı olarak otopark şeklinde çalıştırılan, işletmecinin şahsi çıkarlarına hizmet eden, fahiş fiyatlarla sporcuya antrenman imkanı dahi tanımayan bu önemli tesisi yeniden kazanmak için girişimlere başlayacağız. Bu yolda tüm camiamızı yanımızda hissederek, pisti tekrar sporun hizmetine sunmak istiyoruz.” dedi.

Formula 1 organizasyonu dönemlerinde pist yönetiminin çıkardığı zorluklarla uğraştıklarını hatırlatan Eren Üçlertoprağı, “Formula 1’in sportif organizasyonu, federasyonumuz tarafından yaklaşık 850 kişilik görevli kadrosunun üstün gayret ve emekleri sayesinde, büyük bir başarıyla gerçekleştirildi ve bu başarı FIA Başkanı Sayın Jean Todt’un teşekkür mektubu ile teyit edildi.” açıklamasının ardından, işletmeci kuruluşun saygısız bir üslupla, mesnetsiz ve gereksiz açıklamalarına devam ettiğini belirterek “Sayın Vural Ak, şahsıma ve federasyonumuza yönelik karalama ve iftira kampanyalarını görüyorum ve izliyorum. Tüm bunlara yönelik cevabı hukuki olarak veriyoruz. Bizler burada olduğumuz sürece, TOSFED’i kendi şirketiniz gibi yönetemeyeceksiniz, ele geçiremeyeceksiniz. Geçmişte olduğu gibi TOSFED Başkanını yanınızda çalıştıramayacaksınız. Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen Formula 1 yarışı seyircisizdi. Bu sene seyircili gerçekleştirilen organizasyonda neler yaşandığını hep birlikte üzülerek görmüş olduk. Organizasyon günü aracımızı yumruklayan, piste girişimizi dahi engellemeye çalışan kuralsız hukuk tanımazlara gereken cevabı hukuk önünde vereceğiz. Buradan tüm camiamıza pistin tekrar gerçek sahibi olan sporumuza kazandırılabilmesi için gereken tüm mücadeleyi vereceğimizin sözünü sizlerin huzurunda veriyorum. Bugüne kadar sustuk. Bundan sonra susmayacağız. Birçok spora hizmet verebilecek bu pistin spor camiasına tekrar kazandırılmasına yönelik her platformda konuşacağız.” dedi.

Top