You are here
Home > TURKEY > BOM KARTING TAKIMI SEZONA HIZLI BASLADI

BOM KARTING TAKIMI SEZONA HIZLI BASLADI

Borusan Otomotiv Motorsport’un karting takımı BOM Karting, 2022 sezonunun ilk yarışlarında Senior ve Mini kategorilerinde yarıştı. İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleştirilen müsabakalarda Senior kategorisinde Kerim Sulyak, üç yarışı da birincilikle bitirerek hafta sonuna damgasını vurdu. Senior kategorisinde yarışan diğer pilot olan Ayda Biter haftayı Kadınlar kategorisinde lider tamamladı. Mini kategorisinde mücadele eden Teoman Hoskin ise ilk ayak sonunda genel klasmanda 6. sırada yer aldı.

Motor sporlarının altyapısının gelişimine katkıda bulunmak ve gençleri bu spora kazandırmak amacıyla 2020’de kurulan BOM Karting Takımı 9-10 Nisan’da düzenlenen Motul Türkiye Karting Şampiyonası’nın ilk yarışından birincilik ile döndü.

9 Nisan Cumartesi günü ilk ayak 1. yarışlarında Senior kategorisinde 8 numaralı araç ile mücadele eden Kerim Sulyak yarışı 1. tamamlarken, aynı kategoride 22 numarayla rekabet eden Ayda Biter yarışta 8., Kadınlar kategorisinde ise 2. sırada kendisine yer buldu. Mini kategorisinde 7 numaralı araçla mücadele eden Teoman Hoskin ise ilk günü 4. olarak bitirdi.

10 Nisan Pazar günü düzenlenen 2. yarışlarda Kerim Sulyak, Senior kategorisini yine lider tamamladı. Ayda Biter bu yarışta genel klasmanda 10. sırada yer alırken Kadınlar kategorisinde zirveye çıktı. İlk ayak son yarışlarında ise Kerim Sulyak damalı bayrağı geçen ilk isim olurken, Ayda Biter bu yarışı 8. sırada tamamladı. Ayrıca Biter, Kadınlar kategorisini 3. Yarışlarda da 1. bitirdi. Mini kategorisinde ise yaşadığı talihsizlik sonucu 5 saniye ceza alan Teoman Hoskin buna rağmen yarışta 8., genel klasmanda da 6. sırada kendine yer buldu.

Alınan sonuçlara göre Senior kategorisinde üç yarışı birincilikle bitiren Kerim Sulyak, hafta sonuna damgasını vurdu. Senior Kadınlar kategorisinde zirvede yer alan Ayda Biter, genel klasmanı 8. tamamladı. Teoman Hoskin ise Mini kategorisi genel klasmanında 6. sırada yer aldı.

BOM Karting takımının sponsorları Borusan Otomotiv, Borçelik, Borusan Lojistik, Porland ve Glasurit’tir.

BOM Karting Takımı Hakkında:

2020 yılında genç sporcuları motor sporlarının geleceğine kazandırmak amacıyla kurulan BOM Karting Takımı, aynı sene içinde pandemi nedeniyle iptal edilen yarışları fırsat bilerek bir sonraki sezona yarış disiplininde antrenmanlar yaparak hazırlandı. 2021 Türkiye Karting Şampiyonası’nda takımlar ikincisi olan BOM Karting, Mini kategori Kadınlar birinciliği ve Senior Kadınlar kategorisi ikinciliğini elde etmiştir. BOM Karting Takımı, 2022 yılında da Türkiye Karting Şampiyonası’nda yarışmaya devam etmektedir.

Borusan Otomotiv Motorsport Hakkında:

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), 2008 yılında Türkiye’de motor sporlarının gelişimine ve Türkiye’nin yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Borusan Otomotiv tarafından kurulmuştur. Milli sporculardan oluşan ekibi ile Türkiye dışında; 4 kıtada, 20 farklı ülkede, 36 farklı pistte 400’e yakın yarışta start almıştır. Borusan Otomotiv Motorsport, yurt içinde 10 Türkiye Pilotlar Şampiyonluğu ve 4 Takımlar Şampiyonluğu, yurt dışında WTCC (Dünya Şampiyonası) Takımlar beşinciliği, ETCC (Avrupa Kupası) Pilotlar ikinciliğini ve İtalya Endurance Champions Cup Pilotlar Şampiyonluğu elde etmiştir. Borusan Otomotiv Motorsport bünyesinde sosyal sorumluluk bilinci ile kurulan BOM Akademi, 2015 yılından itibaren TOSFED ve GSGM lisanslı eğitim kurumu olarak 2000’den fazla katılımcıya sertifikalarını teslim etmiştir.

Top