You are here
Home > MOTORSPORT > TÜRKIYE PIST ŞAMPIYONASI’NDA 30 YIL SONRA PODYUMDA ILK KADIN PILOT!…

TÜRKIYE PIST ŞAMPIYONASI’NDA 30 YIL SONRA PODYUMDA ILK KADIN PILOT!…

Motor sporlarına olan tutkusunun peşinden gidip bu alanda eğitimlere katılan, yoğun iş hayatına rağmen hayallerinden vaz geçmeyen Seda Kaçan İzmit Körfez Yarış Pistinde 20-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Pist Şampiyonası ikinci ayak yarışlarında kazanan ilk kadın pilot oldu…

30 yıl aradan sonra Türkiye Pist Şampiyonasında start alan ilk kadın sporcu olan Seda Kaçan, ilk yarışından itibaren takımı Bitci Racing ile birlikte geliştirdiği süreleriyle sezona hızlı bir başlangıç yapmıştı. 2. yarış haftasında yarışı 3. bitirmeyi başararak pistte ilk podyum derecesini de elde eden Seda, 30 yıl sonra sadece yarışmakla kalmayıp podyumu da kazanan ilk kadın pilot oldu! Motor sporlarında cinsiyetin önemi olmadığını kanıtlamak adına önemli başarılar elde eden Seda’nın hedefi bu başarıyı sezonun devamında da sürdürmek.

Seda Kaçan, Türkiye’de genç kadınların hayallerini gerçekleştirme konusunda yeterince cesur olamadığını düşünüyor. Bu başarısıyla tüm gençlere, “Siz isterseniz, önünüzde hiçbir engel duramaz” mesajı vermek istediğini söyleyen Seda Kaçan, kendi hikayesini de şöyle anlatıyor:
“Üzücü olan bir gerçek var ki, genç kadınların %62’si hayallerinin önünde engeller olduğuna inanıyor. Ben motor sporlarına başlama fırsatı bulduğumda yaşım 27’ydi. Üstelik yıllardır da iş hayatının içindeyim, yani oldukça yoğunum. Yine de bu engellerin beni durdurmasına izin vermedim. Herkes, erkek egemen olan bu spora, üstelik de bu yaşta başlamamın önünde engeller sıraladı. Hiç kimseyi dinlemedim, cevabımı kupalarımla verdim. Geçtiğimiz sezon yarış deneyimi kazanmak için Türkiye Karting Şampiyonası’nı takip etmiştim. Ama asıl hayalim otomobil ile yarışmaktı. Bu hayalimi bu yıl Bitci Racing gibi ilk yılında 5 şampiyonluk kazanmış bir takım ile yaptığım için çok mutluyum. Başta Takım Direktörümüz İbrahim Okyay olmak üzere tüm takım beni çok destekliyor. Bir kadın olarak 30 yıl aradan sonra ilk defa bir kadın pilotun podyumda olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyum. Yarışta elde ettiğim başarılarla arkadaşlarıma ilham vereceğim için de çok mutluyum.”

Seda Kaçan, özel sektörün genç sporculara desteğinin çok önemli olduğuna da dikkat çekerek, “Bizler hayallerimizi tek başımıza gerçekleştiremeyiz. Kurumların, spora ve sporculara olan desteklerinin yaygınlaşması da tüm arkadaşlarım için en önemli temennim. Ben çalıştığım kurum olan PepsiCo’dan bu anlamda çok destek aldım. PepsiCo’nun iki markasının bana verdiği destek çok yüreklendirici. Sponsorlarım Doritos ve Pepsi’ye çok teşekkür ederim” dedi.

Top