You are here
Home > MOTORSPORT > 2022 KOCAELİ RALLİSİ’Nİ ORHAN AVCIOĞLU KAZANDI

2022 KOCAELİ RALLİSİ’Nİ ORHAN AVCIOĞLU KAZANDI

Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü KOSDER tarafından düzenlenen 39. Kocaeli Büyükşehir Rallisi, 59 otomobil ve 138 sporcunun katılımıyla geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirildi. 2022 sezonunun 4. rallisi, Toksport WRT adına Skoda Fabia R5 ile yarışan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisinin liderliğiyle sona erdi. Milli sporcu Avcıoğlu, aynı zamanda sınıf 2’de de ilk sırayı elde ederken bu zaferle 4’te 4 yaparak 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’ndaki liderliğini sürdürdü.

Genel klasman ikinciliğini yine Toksport WRT adına Skoda Fabia R5 ile Cem Alakoç-Gürkal Menderes ikilisi elde ederken, genel klasman üçüncüsü BC Vision Motorsport takımından Skoda Fabia R5 ile yarışan Burak Çukurova-Burak Akçay ikilisi oldu.

Yarışın takımlar birinciliğini de Toksport WRT kazandı.

İki gün süren ve zorlu toprak rallide, Sınıf 3’te Efe Ünver-Bahadır Gücenmez, Sınıf 4 ve İki Çeker klasmanında Burak Başlık-Bahadır Özcan, Sınıf N’de GP Garage My Team’den Emre Erciyas-Hakan Uçucu ve Sınıf 5’te ise Renault Clio Trophy Türkiye’den Menderes Okur-Özden Yılmaz birincilikleri paylaşan ekipler oldular. Yarışın genç pilotlar birincisi ise Ali Türkkan oldu.

Klasik ralli otomobillerine açık historic klasmanında Parkur Racing takımından Üstün Üstünkaya-Kerim Tar Ford Escort MK2 ile genel klasman ve Kategori 2 birinciliğini kazanan ekip oldular.

Onur Çelikyay-Serdar Canbek ekibinin Murat 124 ile ikinciliği ve Kategori 1 birinciliğini elde ettiği historic klasmanında, baba oğul sporcular Ömer Gür-Levent Gür Murat 131 ile üçüncü sırada yer aldılar.

Aynı zamanda Oğuz Gürsel TOSFED Ralli Kupası‘na da puan veren 39. Kocaeli Büyükşehir Rallisi’nin bu klasmanı, Levent Şapçılar-Deniz Gümüş ekibinin genel klasman ve Kategori 4 birinciliği ile son buldu. Hakan Gürel-Çağatay Kolaylı genel klasman ikinciliği ve Kategori 2 birinciliğini kazanırken, üçüncülüğü GP Garage My Team’den Erhan Akbaş-Ersen Yıldız ekibi elde etti. Kupada Kategori 3’te Yasin Güleç-Caner Akgenç ve Kategori 1’de ise Kemal Çetinkaya-Tolga Tezeken ilk sırayı kazanan isimler oldular.

Top