You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Gordion Motorsporları Haftası Bitti

Gordion Motorsporları Haftası Bitti

Gordion Alışveriş Merkezi Karting Pisti’nde ANOK tarafından düzenlenen “2011 Motorsporları Haftası” büyük ilgi gördü.

“2011 Motor Sporları Haftası” çerçevesinde Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından Gordion Karting Pisti’nde 28 Şubat – 5 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenen “ANOK 2011 Ankara Üniversitelerarası Karting Şampiyonası” sonuçlandı.

Hacettepe Üniversitesi’nden Mehmet Anıl Şahin birinci, TOBB ETÜ’den Sinan Kara ikinci ve ODTÜ’den Arif Madanoğlu üçüncü olurken, yine ODTÜ’den Cevdet ŞAYAN dördüncü, TOBB ETÜ’den Soner Ökmen beşinci ve Ankara Üniversitesi’nden Ahmet Özgen altıncı oldu. Üçüncülük kupasını Speedpark İşletme Sahibi Tahir Seven, ikincilik kupasını Gordion AVM Genel Müdürü Alp Atilla, birincilik kupasını ise ANOK Başkanı Meriç Demiralp takdim etti.

5 Mart Cumartesi günü Ankara’da bulunan 11 üniversiteden 280 kişinin katılımıyla gerçekleşen elemelerin ardından yarı final ve final turları koşuldu. Yarı finale yükselen 55 kişinin turlarının ardından finale kalan 6 yarışmacı, 30 turluk bir yarışın ardından finişe geldi. 5 Mart Cumartesi akşamı düzenlenen ödül töreninde ise Gordion AVM Genel Müdürü Alp Atilla’ya ve Ayak Takımı Organizasyon Ekibi’ne ANOK Başkanı Meriç Demiralp tarafından katkılarından dolayı plaket verildi. Yarı final ikinci turlarına kalan 22 yarışmacıya madalyaları Gordion AVM Pazarlama Müdürü Şafak Aksöyek Toros, Gordion AVM Pazarlama Sorumlusu Gizem Tuğsal ve ANOK Başkan Yrd. G. Metin Ertuğrul tarafından takıldı. Bütün görevliler ve yarışmacıların birlikte podyum fotoğrafı çektirmesinin ardından ANOK 2011 Ankara Üniversitelerarası Karting Şampiyonası sona ermiş oldu.

Castrol Ford Team Türkiye pilotları Gordion’da

6 Mart 2011, Pazar günü saat 16:00’da Castrol Ford Team Türkiye pilotlarının katıldığı imza günü ve söyleşi gerçekleşti. Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, 2010 Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı, 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Co-Pilotlar Şampiyonu Bahadır Gücenmez, 2008 Fiesta Sporting Trophy International Şampiyonu – 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Grup A ve Sınıf 6 Birincisi Emre Yurdakul, 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Grup A ve Sınıf 6 İkincisi Orhan Avcıoğlu ve 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Genç Sürücüler İkincisi Onur Vatansever, sevenleriyle Gordion Alışveriş Merkezi’nde bir araya geldiler.

Yağız Avcı, Emre Yurdakul ve Orhan Avcıoğlu Gordion AVM ziyaretçilerine üç adet BMW 3.20 RC araçla yarışma sergiledi. Yaklaşık 10 dakika süren yarış ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi topladı ve parkurlarda gösterdikleri yeteneklerini Ford pilotları RC pistinde tekrardan sergilediler.

Üniversite elemelerinde yarışmacıları desteklemeye gelen arkadaşları ve yarışları izleyen AVM ziyaretçileri elemelerdeki rekabet ve çekişmeden büyük keyif aldılar. Şampiyonaya katılan üniversite öğrencileri pistte büyük rekabet içindeyken pist dışındayken gösterdikleri sportmen davranışlarla otomobil sporlarının ruhunu izleyicilere yansıttılar. Şampiyonaya katılan kadın yarışmacılar ise rakiplerini bir bir geçerek yarı finale yükselme başarısı gösterdiler.

Perakende sektöründe bir ilk

Ayrıca, “Motor Sporları Haftası” boyunca Gordion Alışveriş Merkezi’nde çeşitli branşlarda Türkiye Şampiyonluğu elde etmiş otomobiller ve Bonus Parkur Racing’in şampiyon unvanlı Anadol STC – 16 / Super Historic ve bu sezon Gençler Birinciliğini elde eden Özen Özer’in Mitsubishi Evo 9’u sergilendi. Türkiye’de ilk defa Gordion Alışveriş Merkezi’nde açılacak olan profesyonel motor sporları fotoğraf sergisinde ise Çağlar Süren, Gürkan Çağlar, Harun Özdemir ve Arman Bedikyan’ın çok özel fotoğrafları yer aldı. Gordion Alışveriş Merkezi’nde 80 araçlık otomobil sporları temalı araçlar sergisini ve AVM içerisinde özel olarak hazırlanan pistte radyo kontrollü araçların şovları ziyaretçilere sunuldu.

Eğlencenin ve hızın Ankara’daki adresi: Gordion Alışveriş Merkezi

Terasında hizmet verdiği go-kart pisti ile Ankara’da ilk kez hız tutkusunu göklere çıkarmayı başaran Gordion AVM, hız heyecanını 6’ıncı katında yer alan kapalı yeni eğlence alanına taşıdı. Eylül 2009’dan bu yana ev sahipliği yaptığı etkinliklerle soğuk kış aylarını eğlenceli hale dönüştüren Gordion AVM, kendini genç hisseden Başkentlileri kalbinden vuruyor. Ankara’da ilk kez yerden bu kadar yüksekte kurulan 2500 m2’lik pistte, go-kart keyfi Gordion AVM’de dorukta yaşanıyor. Özellikli marka karması ile açıldığı günden bugüne Başkentlilerin vazgeçilmez alışveriş merkezi olan Gordion AVM, haftanın her günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında eğlencenin ve hızın merkezi unvanını elinde bulunduruyor.

Top