You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Volkan Işık Üç Takımıyla Zirvede

Volkan Işık Üç Takımıyla Zirvede

2008 Ralli sezonunun başlamasıyla, şampiyonluk adayı pilotlardan söz edildiği kadar, merak edilen bir başka konu da Türkiye Takımlar Birinciliğiydi. Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası Takımlar Birinciliğine ilk yarıştan itibaren altı takımın kayıt yaptırmasıyla rekabetin son yarışa kadar süreceği herkesin ortak fikri haline geldi.

Organize edilen beş yarışın ardından, sezonun bitmesine bir ralli kala Takımlar Birinciliği sıralamasında Volkan Işık’ın direktörlüğünü yaptığı üç takım öne çıkıyor. Sezon başında eski şampiyon Serkan Yazıcı’yı renklerine bağlayarak iddiasını ortaya koyan Lassa Rally Team, Mehmet Besler ve Hasan Özseyhan’ın da sezon içinde aldığı puanlarla ilk sıradaki yerini koruyarak, birinciliğin en yakın ismi olarak görülüyor.

Super 1600 kategorisindeki Fiat Palio araçlarıyla genç isimlere yer veren Yurtiçi Kargo Ralli Team, pilotları Dağhan Ünlüdoğan ve Burak Çukurova’nın istikrarlı ve hızlı pilotajlarıyla sıralamada ikinci basamakta bulunuyor. Her iki pilotun da sezon içinde elde ettiği podyum dereceleri ve genel klasmanda yüksek sıralarda yer almaları, takımın bu başarısının en büyük nedenlerinden. 2008 yılında takımın renklerine dahil olan bayan pilot Melissa Tahincioğlu da, ilk sezonunda tecrübe kazanarak sürekli yükselen grafiği sayesinde Bayanlar sıralamasında beşinci sırada yer alıyor.

N2 sınıfında, Fiat Palio’larla amatörlere ve yeni başlayanlara destek olmak, üst seviyede organizasyon ve servis sağlayarak, bu pilotların kendilerini geliştirmelerine olanak tanımak için yola çıkan Deltasport, sezon içinde amatör pilotlarının gösterdiği başarılar sayesinde Takımlar Birinciliği sıralamasında üçüncü durumda bulunuyor. Kendisinden çok daha güçlü otomobillere sahip rakiplerine karşı amatör ruhla yarışan ve takımlarını en iyi biçimde temsil eden pilotları sayesinde Deltasport, sezon başında yapılan tahminlerin aksine, podyum şansını sürdürüyor.

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası Takımlar Birinciliğinde geçen beş yarış ve yurtdışı yarışlardan da alınan puanlarla sıralama aşağıdaki şekilde oluşuyor:

1 LASSA RALLY TEAM   204,55
2 YURTİÇİ KARGO RALLY TEAM 126
3 DELTA SPORT 98
4 ST RACING 86,75
5 PARKUR RACING 70,7
6 CASTROL FORD TEAM TÜRKİYE 7,5

Sezonun son yarışı 1-2 Kasım 2008 tarihlerinde KOSDER tarafından organize edilecek Kocaeli Rallisi olacak ve bu yarış sonrasında Türkiye Takımlar Birinciliği genel klasmanı da kesinleşecek.

Leave a Reply

Top