You are here
Home > WORLD > WRC > Finlandiya Rallisi 2014 Yılına Kadar WRC Takviminde

Finlandiya Rallisi 2014 Yılına Kadar WRC Takviminde

Dünya Ralli Şampiyonasının klasik yarışlarından Finlandiya Rallisi şampiyona destekçisi ISC ile yeni yapılan beş yıllık anlaşmaya göre 2014 yılına kadar takvimde yer alacak. İlk olarak 1951 yılında düzenlenen ve gerek organizasyon yapısı gerekse ticari başarısıyla şampiyonanın en prestijli yarışlarından biri olan ve WRC yarışları için ölçü olacak standartları belirleyen Finlandiya Rallisi aynı zamanda yarışan ekiplerin de favorisi.

WRC için ilk kez bu kadar uzun süreli bir anlaşmaya imza atan ISC yetkilileri binlerce seyirciyi çeken Finlandiya Rallisinin böylece daha güçlü bir organizasyon olmasını umuyor.  Şampiyonaya dahil olan birkaç önemli yarış için daha uzun süreli anlaşmalar imzalayarak şampiyonayı seyirciler, ekipler, sponsorlar ve basın için daha çekici hale getirmek istediklerini belirten ISC yöneticisi Neil Duncanson “ Şüphesiz Finlandiya Rallisi WRC’nin en iyisi anlamına geliyor. Biz bunu daha da iyiye götürmek ve diğer yarışların organizatörlerine de daha yüksek kalitelerde yarışlar düzenlemek için çalışmaları yönünde isteklendirmek istiyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

ISC ile yapılan anlaşmaya rağmen Formula 1’de de olduğu gibi sezon takvimlerinin belirlenmesinde son söz FIA Motor Sporları Konseyine ait. Şampiyona lideri Mikko Hirvonen anlaşma ile ilgili olarak “Bu dünyadaki en iyi ralli. ISC kesinlikle doğru bir karar verdi.” dedi.

HABER : OZAN YAZICI

Top