You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > 36. Hitit Rallisi’nde 35 Kayıt

36. Hitit Rallisi’nde 35 Kayıt

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. Ayağı olan ve 5 – 6 Eylül tarihlerinde Bolu’da organize edilecek Hitit Rallisi’nde 35 ekip mücadele edecek. Türkiye Ralli Şampiyonası ve Türkiye Ralli Klasik Şampiyonası’na 1 katsayı üzerinden puan verecek yarışın birçok kategoride devam eden puan mücadelesinde belirleyici olması bekleniyor. Türkiye Ralli Şampiyonası için 28 otmobilin yer aldığı kayıt listesinde, ralli klasik şampiyonasına dahil 7 ekip yer almakta.

5 Eylül 2009 Cumartesi günü saat 20:15’de Bolu Vilayet Meydanı’ndan verilecek startın ardından saat 21:15’de lunapark karşısındaki panayır alanında yapılacak seyirci özel etabı başlayacak.
Ankara Otomobil Sporları Kulübü, Hitit Rallisi’nde seyirci ilgisinin yoğun olması için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Start alanı, seyirci özel etabı, servis alanı ve tüm etaplardaki seyirci alanlarına ulaşım için hazırlanan seyirci kılavuzu www.hititrallisi.net ‘te yer almakta. Seyirci kılavuzunun yanı sıra yine ilk defa ANOK’un Abant Tırmanma Yarışı ile başlattığı yarış gazetesi uygulaması Hitit Rallisi’nde de devam ediyor. Otomobiller ve yarışmacılarla ilgili bilgilerin yanı sıra puan durumları ve otomobil sporları hakkında da açıklamaların yer aldığı Ralli Gazetesi yarış boyunca ücretsiz dağıtılacak.

ANOK Başkanı Meriç DEMİRALP, hafta başında Bolu Valiliği’nin himayesinde yapılan koordinasyon toplantısına ilgili birimlerinin tamamının katıldığı ve yerel idarenin büyük desteği sonucunda önemli kararların uygulamaya konulduğunu ifade etti. Hitit Rallisi’nin sponsorsuz organize edildiğine değinen ANOK Başkanı, maddi sıkıntılara rağmen sportif gerekliliklerden taviz vermeden, seyircilerin, sporcuların ve basın mensuplarının memnuniyetinin sağlanabildiği başarılı bir yarış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Ralli’nin yeni bir parkurda koşulacak olmasının şampiyonaya renk katacağına inandığını belirten Demiralp, şehir dışında bir bölgede ralliyi organize etmenin lojistik imkanlar ve maddi açılardan daha zor olduğuna belirtti. Yeni parkurun keyif veren bir karakteri olduğunu ve sporcular tarafından da beğenilmesini arzu ettiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Top