You are here
Home > MOTORSPORT > Lewis Hamilton İspanya GP’sindeki Zaferini Monster 44’le Kutladı

Lewis Hamilton İspanya GP’sindeki Zaferini Monster 44’le Kutladı

Lewis Hamilton, Circuit de Barcelona-Catalunya’nın yakıcı sıcağında, şampiyonluk yolunda en büyük rakibi Sebastian Vettel ile girdiği zorlu mücadelenin sonunda, 2017 İspanya Grand Prix’sinde zaferini kendi imzası olan buz gibi bir kutu 44 Monster enerji içeceği ile kutladı.

Mercedes F1 W08 EQ Power+ aracının pilot kabininde fazla mesai yapan Hamilton, Vettel’i gerçek anlamda ancak 44. turda – yarış numarası ve uğurlu sayısı – geçti ve gamalı bayrağı Alman pilotun 3.4 saniye önünde gördü. Daniel Ricciardo, 75 saniyelik bir farkla yarışı üçüncü sırada bitirerek podyuma çıktı. Bu muhteşem sonuçla Lewis 98 puanla pilotlar şampiyonluk sıralamasında Vettel’le arasındaki farkı 6 puana indirdi.

66 turluk Grand Prix’nin ardından, üç kez F1 Dünya Şampiyonu olan yıldız, Mercedes-AMG Petronas Motorsport motokaravanında kendi imzasıyla piyasaya sürülen yeni Monster içeceğini yudumlarken soruları yanıtladı. Lewis’in açıklamaları şöyleydi: “Hatırladığım kadarıyla uzun zamandır girdiğim en zorlu mücadeleydi. Ama bu mücadeleyi çok sevdim, ve bu yüzden yarışıyorum. Pistlerde geçen bir kariyeri tercih etmeme sebep olan şey işte tam olarak bu. Sporun her hafta sonu tam da böyle olması gerekiyor. Dört kez şampiyonluk yaşamış bir pilotla kıran kırana bir mücadele içerisine girmek muhteşem.

“Sebastian inanılmaz derecede yakın, inanılmaz hızlıydı. Takım, uyguladığı strateji ile pit stoplarda harika bir iş çıkardı. Gerçekten iyi bir hafta sonuydu, Rusya’dan sonra böylesine büyük bir ivme yakalamak harika bir şey. Yarışın başında avantajsız duruma düştüm ve önümden süratle geçen Sebastian’ı seyretmek durumunda kaldım. Önde çok hızlıydı ve ona ayak uydurup, farkı açmasının önüne geçmek için çok fazla çaba sarf etmem gerekti. İlk pit stoptan önce lastiklerimi yönetmek ve mesafeyi korumak zorundaydım; ikinci pit stoptan sonra orta tekerlek üzerinde denetimi sağlamak güçtü. O kadar yakınlaştık ki, ilk turdan sonra burun buruna gibiydik. Bana çok fazla alan tanımıyordu, az kalmıştı! Seb’in son pit stoptan sonra işimi bitireceğini düşünsem de, kazanan ben oldum. Bugün uyguladığı stratejiler ve pit stoplardan dolayı ekibimi, ayrıca araçların performansını yükseltmek için büyük emekler sarf ederek bu mücadelede Ferrari’ye bu kadar yakın olmamızı sağladıkları için fabrikadaki herkesi tebrik etmem gerekiyor.”

İki hafta sonra gerçekleşecek olan görkemli Monaco Grand Prix’sine kadar bizi takip etmeye devam edin. Gümüş Ok ekibi şampiyonluk puanları ve etap kupası için Monte Carlo’nun ünlü caddelerini arşınlayacak. İspanya Grand Prix’sinin tüm sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Top