You are here
Home > WORLD > PWRC > Avustralya PWRC’yi Prokop Kazandı

Avustralya PWRC’yi Prokop Kazandı

Repco Rally Avustralya’da yarış içerisinde dört fark isim P-WRC kategorisi liderliğine yükseldi ancak yarış sonunda liderliği elinde tutan, 42.2 saniyelik bir farkla Çek pilot Martin Prokop oldu. 4 hafta önce Finlandiyada Junior-WRC kategorisinde 2009 şampiyonluğunu garantileyen 26 yaşındaki Prokop bu yarıştada ilk P-WRC birinciliğini almış oldu.

P-WRC kategorisinde ikinciliği Richard Mason alırken üçüncü sırada ise 3 kez FIA Asia-Pasifik Ralli Şampiyonu olan Cody Crocker yer aldı.

Bu pilotlar ilk üçte yer almalarına rağmen kategorinin asıl heyecanlı kısmı daha geride yaşandı. Yarışı kategorisinde dördüncü sırada sürdüren Toshi Arai son etapta şanzıman arızası nedeniyle yarış dışı kaldı. Son etaba kadar Arai’nin hemen ardında yer alan Portekizli pilot Armindo Araujo dördüncülüğe yükselerek son yarış öncesinde Al-Attiyah ile arasındaki puan farkını 11’e çıkardı ve şampiyonluğa yaklaştı. Ancak Araujo’nun şampiyonluğunun kesinleşmesi için Barwa Rally Team tarafından Acropolis Rally of Greece ile ilgili itirazının reddedilmesi gerekiyor. Yunanistan’da teknik ihlal gerekçesiyle Al-Attiyah’nın puanları silinmişti.

1. Armindo Araujo Mitsubishi Lancer Evo IX 42 p
2. Nasser Al-Attiyah Subaru Impreza N14 31 p
3. Martin Prokop Mitsubishi Lancer Evo IX 29 p
4. Patrik Sandell Skoda Fabia S2000 28 p
5. Eyvind Brynildsen Mitsubishi Lancer Evo IX 22 p
6. Toshi Arai Subaru Impreza 17 p
7. Andis Neiksans Mitsubishi Lancer Evo IX 11 p
8. Lambros Athanassoulas Skoda Fabia S2000 10 p
9. Patrik Flodin Subaru Impreza WRC STi 9 p
10. Marcos Ligato Mitsubishi Lancer Evo X 8 p

HABER : OZAN YAZICI

Top