You are here
Home > WORLD > IRC > Duval SanRemo’da

Duval SanRemo’da

Belçikalı pilot Francois Duval, Sanremo Rallisi’nde Abarth takımına ait Fiat Grande Punto Super 2000’lerden birini kullanacak. Bu önümüzdeki sene tüm IRC sezonunu takip etmek isteyen Duval için önemli bir fırsat.

Duval kendi web sitesinde; “Bu yarışa katıldığım için mutluyum. Yarış İtalya Şampiyonasına da puan verdiği için yerel katılımcı çok fazla olacak. Bu da zor bir yarış olmasına neden olacak.” şeklinde bir açıklama yaptı. Ayrıca Belçika’daki Ypres Rallisi’nin henüz ilk kilometresinde yaptığı kaza gibi bir hata yapmadan mümkün olduğunca hızlı gideceğini söyledi.

Duval’in Cumartesi günü hem gündüz hem de gece aracı test etmesi planlanıyor. Ayrıca Duval, Punto için son geliştirilen motoru da test etme şansı bulacak.

Duval, IRC’nin son yarışında İskoçya’da da start almak ve sonrasında önümüzdeki yıl tüm IRC sezonunu takip etmek istediğini ise şöyle anlattı; “Amacım sezonun son iki rallisine katılıp 2010 IRC sezonu için kendime yer bulmak. Böylece 2011 de yeni kurallar açıklandığında da hazır olmak ve yarışmaya devam etmek niyetindeyim. Henüz sadece 28 yaşındayım.”

HABER : OZAN YAZICI

Top