You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Başkent Rallisi Polemiği Sürüyor

Başkent Rallisi Polemiği Sürüyor

Hafta sonu yapılması planlanan ancak Trafik polislerinin ehliyet ve ruhsat kontrolleri sonrasında yapılamayan Başkent Rallisinin polemiği sürüyor. Başkent Otomobil Off Road Kulübü Başkanı Mustafa Göçer, Pazar günü yapılması gereken, ancak güvenlik güçlerinin engellediği Başkent Rallisi için yasal haklarını arayacaklarını söyledi.

Gerçekleştirilemeyen rallinin Türk sporu açısından büyük bir kayıp olduğuna dikkati çeken Göçer, ”Çeşitli görüşmeleri yapıp, kesinlikle hakkımızı arayacağız. Bu Türk sporunun bir kaybıdır. Bizim araçlarda kullanılan teknoloji uzay ve savunma sanayinde de kullanılıyor. Bizde de savunma sanayinde espri hafiflik ve dayanaklılıktır. Bu şekildeki basit sınırlamalar, uygulamalarla bir yerlere de gelemeyiz” dedi.

Ankara’da tüm engellemelere karşın yine de organizasyon yapmayı düşündüklerini anlatan başkan Göçer, şöyle devam etti: ”Ben ve arkadaşlarım spor adına ve vatan ve milletimiz adına iyi işler yaptığımıza gönülden inanıyoruz. Ben aynı zamanda emniyet birimlerine eğitmenlik yapıyorum. İleri sürüş dersleri veriyorum. Yanlış anlaşılma olduğunu tahmin ediyorum. Bu yanlış anlaşılmayı düzelterek, yolumuza devam etmeyi planlıyoruz.”

Önceden yerini belirledikleri ve belli kuralları olan bir ralliyi icra etmeye çalıştıklarını, ancak başaramadıklarını anlatan Mustafa Göçer, ”Gerekli itfaiye, sağlık, emniyet gibi gerekli tüm birimlerden de tüm izinlerimizi aldık. Yarışı icra etmek üzere başladık, fakat yarışın başlamasından kısa bir süre sonra yarış maalesef polisler tarafından durduruldu” diye konuştu.

Polislerin ilk önce hiçbir gerekçe göstermediğini ifade eden Göçer, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Memur arkadaşlar bilgisiz bir şekilde oradaydı. İznimiz olmasına rağmen böyle bir organizasyonu burada yapamayacağımızı iddia ettiler. Gelen ekip amirleri olaya daha fazla agresiflik katmaya çalıştılar. Gerekli izin belgelerimizi göstermemize karşın bazı eksikler olduğunu savundular ve yarışı durdular. Daha sonra araçların karayolları trafik kanuna göre eksikleri olup olmadığını araştırmaya başladılar. Araçların ruhsatları ve diğer evrakları kontrol etmeye başladılar. Dün 7 araç bağlandı. Benim iki aracıma da ceza yazıldı. Araçta cam filmi olduğu, üstünde stikırların bulunması nedeniyle ceza yazdıklarını söylediler. Ceza makbuzlarından biri 122 TL, diğeri de 250 TL. Bizler sporcu insanlarız. Bizim sponsorlarımıza karşı yükümlülüklerimiz var. Bizim aracımızda stikırlar olmak zorunda. Futbolcular da üzerine giydikleri şort ve formalarda reklamları taşıyorlar. Bu işin doğası ve mantığı zaten budur.”

Kendi araçlarının trafikte biraz dikkat dağıtıcı olduğunu kabul eden Göçer, ”Ama bunun da mantığı yok. Çünkü üzerine reklam alan taksi ve dolmuşta var. Federasyonumuzun kuralı gereği zarar görmemiz için camlarımızın filmli olması gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Polisin yaptığı yanlış. Yasal izinler alınmıştı” dedi.

Daha yarış başlamadan araçların polisler AVM içindeki otoparkta bağlandığını belirten Çeker, ”Ankara’nın yeni emniyet müdürü, Karayolları Trafik Kanunu içerisinde araçlarda yasaklananlar için kampanya gibi birşey başlatmış. Bu yönde spor da zarar gördü. Genel müdürlük ve bakanlık ile görüşülerek, yasal girişimler başlatılacak. Tahmin ediyoruz şahsi bir durum var” diye konuştu.

Yenimahalle’de, 11 Ekim 2009’da da yapılması gereken yarışa da izin verilmediğini hatırlatan Çeker, sözlerini şöyle tamamladı: ”Bu yarış göstermelik olarak burada başlayacaktı, daha sonra Kazan’da devam edecekti. Bu mahalli bir yarıştır. 11 araç katılıyordu. Bunların 7 adedi dün bağlandı ve AVM’nin otoparkına çekildi. Olaylar sırasında vali yardımcısını da aradık, sorunu ilettik. Vali yardımcımızın müdahalesine rağmen polis yarışın yapılmasını engelledi. İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz.”

Top