You are here
Home > WORLD > WRC > Ralli Şampiyonları Kupalarına Kavuştu

Ralli Şampiyonları Kupalarına Kavuştu

Sébastien Loeb ve co-pilotu Daniel Elena, üst üste altıncı kez kazandıkları Dünya Ralli Şampiyonluğu kupalarını Monako´da yapılan FIA Ödül Töreni´nde aldı. Fransız/Monako´lu ikili, rekor kırdıkları şampiyonluğa, sezonun son rallisinde ulaşmıştı.

2009 FIA Dünya Ralli Şampiyonası, 12 ayak üzerinden koşuldu. Dünyadaki en eski rallilerden birisi olan Polonya ile 2006´dan bu yana yapılmayan Avustralya rallileri sezon takvimine dahil edilmişti.

Loeb ve Elena, sezona fırtına gibi başlayıp beş yarış üst üste zafere ulaşmış, ancak sonradan atağa kalkan Ford pilotu Mikko Hirvonen üst üste dört galibiyet almıştı. İki rakip, Galler´deki son ralliye bir puan farkla başladı. Sonunda kariyerlerindeki 54. dünya şampiyonası zaferini alan Loeb ve Elena bir puan farkla şampiyonluğua ulaştı.

Sébastien Loeb:

“Bu sezon, şimdiye kadarki en heyecanlı sezonlardan birisi oldu. Sene başında, takımımız hariç herkes tüm rallileri kazanabileceğimizi düşünmüştü; ama sonuç farklı oldu. Bu da sporumuzun ne kadar zorlu ve rekabetin ne kadar üst düzeyde olduğunu gösteriyor. Üst üste altıncı şampiyonluğu kazandığım için çok mutluyum. Bunu başarmamı sağlayan tüm takıma ve özellikle de takım arkadaşlarımız Dani Sordo ile Marc Marti´ye teşekkür etmek istedim.”

Citroën Total World Rally Team ise FIA Dünya Ralli Markalar Şampiyonluğunu üst üste ikinci sezon için kazanmış oldu. Armindo Araújo ve co-pilotu Miguel Ramalho 2009 FIA Seri Üretim FIA Dünya Ralli Şampiyonası´nı kazanırken, Çek pilot Martin Prokop da FIA Junior Dünya Ralli Şampiyonası´nda zafere ulaştı. Prokop aynı zamanda, FIA Seri Üretim FIA Dünya Ralli Şampiyonası´nda da ikinciliği elde etti.

Top