You are here
Home > WORLD > WRC > Solberg: 2010 İçin En İyi Teklif Citroen´den Geldi

Solberg: 2010 İçin En İyi Teklif Citroen´den Geldi

Norveçli Petter Solberg, Citroen´den aldığı çekici teklifin ardından önümüzdeki sene, C4 World Rally Car kullanarak Kimi Raikkonen´ e katılacak gibi gözüküyor.

Subaru ile 2003 Dünya Şampiyonluğu´nu kazanan Solberg, 2009 sezonunun büyük kısmında Xsara WRC ile birlikte özel katılımcı olrak mücadele ettikten sonra, son iki ralliye Citroen Junior Team adına C4 WRC ile katıldı.

Markaların programları arasında bir şans bulması zor gözüken Solberg, kendi başının çaresine bakmaya karar verdi ve Ford Focus RS WRC ya da Citroen C4 WRC ile birlikte üst düzey bir sürüş şansı yakalamak için, bütçe toplamaya çalışıyor.
WRC.com´a konuşan Solberg, bütçenin %70´ini bulduğunu ve muhtemelen C4´ü tercih edeceğini söyledi:

“Şu an, paranın geri kalan kısmını bulabilmek için çaba sarf ediyorum. Önemli olan bu, ancak en iyi teklifin 2010 için Citroen´den geldiğini söyleyebilirim. Ama son kararı henüz vermedik. Pek çok şey, markalardan alabileceğim desteğe bağlı. Ford´un takımıma destek vermesini bekliyordum, ancak durum biraz zora girdi ve Citroen daha muhtemel gözüküyor.”

Solberg, ayrıca Red Bull destekli Citroen Junior takımında Raikkonen ile takım arkadaşı olacağı yönünde spekülasyonları da yalanladı ve kendisine ait Petter Solberg World Rally Team adına yarışmaya devam edeceğini söyledi. “Gelecek sene için detaylı bir görüşme yapmadı henüz. Evet, Raikkonen Junior takımında yarışacak, ama ben kendi takımımla devam edeceğim.”

Top