You are here
Home > WORLD > WRC > İsveç Rallisi’nde 60 Otomobilin Start Alması Bekleniyor

İsveç Rallisi’nde 60 Otomobilin Start Alması Bekleniyor

İsveç Rallisi´nin organizatörleri, 11 Şubat´ta başlayacak yarışta 60 otomobilin start almasını bekliyor.

2010 Dünya Ralli Şampiyonası´nın ilk ayağı için şu ana kadar 54 kayıt geldi, ancak faks makinasında yaşanan sorun nedeniyle son kayıt tarihi organizatörler tarafından uzatıldı. Ayrıca, aynı etaplarda yapılacak olan ulusal şampiyona yarışı için kayıt yaptıran 71 otomobil daha var.

Rallinin direktörü Bertil Klarin “Kaydın son günleri çok yoğun geçti ve çıkan teknik sorunlar da bizi zora soktu. Bazı yarışmacıların bize ulaşamadığını biliyoruz. Bu nedenle tam kayıt sayısını söyleyemiyorum. Ancak 60´a yaklaşabiliriz. Geçen hafta 40 kayıt yakalarsak iyi olur diye düşünüyorduk. Şu anki durum son derece olumlu. Yaşanan ekonomik kriz ve spordan çekilen otomobil fabrikalarına rağmen neredeyse 2008´deki sayıyı yakaladı.” açıklmasını yaptı.

Listede dört tane marka takımı yer alıyor. Son markalar şampiyonu Citroen Total´in C4 World Rally Car´larını Sebastien Loeb ve Dani Sordo kullanacak.Citroen´in Junior takımında ise eski F1 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen ve Sebastien Ogier yer alacak.

Mikko Hirvonen ve Jari-Matti Latvala BP Ford Abu Dhabi takımı adına puan alacak pilotlar olarak gözükürken, Khalid Al Qassimi takımın üçüncü Ford Focus RS WRC´sini kullanacak.

Emekliye ayrılan çifte dünya şampiyonu Marcus Gronholm, Stobart M-Sport Ford takımının dört Focus´undan birisini kullanacak. Ayrıca takım adına Henning Solberg, Matthew Wilson ve Matthias Therman start alacak.

Eski şampiyonlardan Petter Solberg Citroen C4 WRC, vatandaşı Mads Ostberg ise Subaru Impreza WRC ile mücadele edecek.

İsveç aynı zamanda Seri Üretim ve Super 2000 şampiyonalarının da ilk ayağı olacak. Son P-WRC şampiyonu Armindo Araujo, P-G Andersson, Patrik Flodin ve Jocke Nyman´a karşı zafer peşinde koşacak.

Skoda Fabia S2000 sürücüsü Patrik Sandell ise yeni başlayan S-WRC´nin favorilerinden. Sandell´in Super S2000 kategorisindeki rakipleri Eyvind Brynildsen, Janne Tuohino ve son Junior şampiyonu Martin Prokop olacak.

Top