You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > WRC Türkiye Rallisi Kayıt Listesi Açıklandı

WRC Türkiye Rallisi Kayıt Listesi Açıklandı

Dünya’nın en hızlı pilotlarına ev sahipliği yapan ve Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) dördüncü ayağı olan Türkiye Rallisi, bu yıl 14-18 Nisan tarihleri arasında efsaneler şehri İstanbul’da koşulacak. Bu yıl altıncısı organize edilecek olan Türkiye Rallisi için hazırlıklar tamamlandı ve geriye sayım başladı.

Dünya Ralli Şampiyonası içinde yer alan tüm ülkelerin amacı kendi ülkelerinin tanıtımına, imajına ve ekonomik yapısına güç ve prestij kazandırmaktır. Bu getirinin bilincinde olan ülkelerin Dünya Ralli Şampiyonası’na katılmak için başvuruları yoğunlaşmıştır. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye Rallisi, İstanbul’un tarihi ve kültürel öneminin dünya çapında tanıtımına, sportif bir halka ekleyecek.

13 ayaktan oluşan Dünya Ralli Şampiyonası’nda spora genç yetenekleri kazandırmayı amaçlayan J-WRC (Junior World Rally Championship), Pirelli Star Driver Serisi ve Fiesta Sporting Trophy International (FSTi)’ın da ilk ayaklarının koşulacağı 2010 sezonunun dördüncü yarışı olan Türkiye Rallisi için FIA onaylı kayıt listesi açıklandı.

6. Türkiye Rallisi için 43 WRC, 30 Ulusal ve 9 Historic Rally olmak üzere toplam 82 kayıt bulunuyor.

24 değişik ülkeden sporcunun mücadele edeceği 6. Türkiye Rallisi kayıt listesinde birbirinden tecrübeli isimler dikkat çekiyor.

2010 Türkiye Rallisi Kayıt Listesi için tıklayınız.

http://www.rallyofturkey.org/tr/entry-list.aspx

Top