You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Türkiye’nin En İyisi Peugeot Sport Türkiye

Türkiye’nin En İyisi Peugeot Sport Türkiye

İlk Startta Müthiş Sonuç, Türkiye’nin en iyisi Peugeot Sport Türkiye

Peugeot Sport Türkiye Ekibi, Türk Bayrağını Zirveye Taşıdı

Dünya Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan Türkiye Rallisi’nde Peugeot Sport Türkiye ilk startını aldığı yarışa damgasını vurdu. Takımı temsil eden Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ikilisi genel klasmanda en iyi Türk ekip olarak şov yaptı. Bayanlardan kurulu tek ekip olarak yarışta start alan ikili aynı zamanda genel klasmanda da 12’nci sırada finiş gördü.

Peugeot Sport Türkiye, start aldığı ilk yarışta tarihe geçecek bir sonuç elde etti. Peugeot markasının motorsporları arenasında en önemli silahlarından biri olan Peugeot 207 Super 2000 ile start alan Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney’den kurulu Peugeot Sport Türkiye Ekibi yarışı en iyi Türk ekip olarak tamamladı. Sebastien Loeb, Petter Solberg, Mikko Hirvonen, Kimi Raikkonen, Jari Matti Latvala gibi dünyanın en iyi ralli pilotlarının start aldığı yarışta Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ikilisi genel klasmanda ise 12’nci sırada finiş gördü.

Burcu ve Çiçek Peugeot ile tüm dünyaya haykırdı: En iyi biziz

Türk Hava Yolları, Total, Ansell, Yokohama, Red Bull, Gefco, Peugeot Finans, KS Tools ve OMP sponsorluğunda yola çıkan Peugeot Sport Türkiye Ekibi için11 WRC otomobilinin start aldığı yarışta genel klasmanda elde edilen bu zafer ayrı bir önem taşıyor. Kendisinden çok daha güçlü ve Dünya Ralli Şampiyonluğu’nu kovalayan ekiplerin olduğu bir yarışta 12’nci olmak gerçekten de çok büyük bir anlam ifade ediyor. Ekip aynı zamanda yarışta çok güçlü Türk ekipler olmasına rağmen bazı etaplarda en iyi zamanları yaparak erkek pilotların işinin bundan sonra çok daha zor olacağını açıkça ispatladı.

İstanbul’da düzenlenen WRC Türkiye ayağı ile yarışlara başlayan Peugeot Sport Türkiye Ekibi Haziran ayı itibariyle Kıtalararası Ralli Şampiyonası IRC’de mücadele edecek. Sardunya-İtalya, Ypres-Belçika, Açores-Portekiz, Madeira-Portekiz, Barum-Çek Cumhuriyeti, San Remo-İtalya ve Rally of Scotland-İngiltere olmak üzere toplam 7 yarışa katılacak olan ekip Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile Türk Bayrağı’nı tüm dünyada dalgalandıracak.

Abu Dhabi Spirit of the Rally Özel Ödülü Burcu ve Çiçek’e

Her WRC yarışında rallinin ruhunu yansıtan pilotlara veya kişilere verilen bu özel ödüle WRC Türkiye Rallisi’nde Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney layık görüldü. Ödül Peugeot Sport Türkiye servis alanında Abu Dhabi yetkilileri tarafından 18 Nisan pilotlara takdim edildi.

En iyi sonucu aldık

Üzerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile Türkiye’nin gururu olan Peugeot Sport Türkiye ekibi yarış sonunda takım halinde bu büyük zaferi kutladı. Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney ikilisi yarış sonunda yaptıkları açıklamada şunları söyledi: “Bu yarışa başlarken tarif edilemeyecek duygulara sahiptik. Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’da düzenlenen yarışta Türk kadının neler yapabileceğini tüm dünyaya ispatlamış olduk. Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan Türkiye Rallisi’nde Peugeot Sport Türkiye ekibi olarak alabileceğimiz en iyi sonucu elde ettik. IRC Şampiyonası’nda start alacağımız ilk yarış öncesinden bu zafer bizim için büyük bir moral oldu. Oldukça zorlu bir parkur olan Türkiye Rallisi’nde Peugeot 207 Super 2000 bizim gücümüze güç kattı. Çok güçlü rakiplerimizin arasında böyle bir sonuç elde etmemiz aynı zamanda tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı. Artık tüm ekip üyeleri olarak bu zaferi doyasıya kutlayacağız. Elbette Kıtalararası Ralli Şampiyonası IRC’de start alacağımız ilk yarış öncesine kadar. Herkese bize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Türk bayrağını bir kadın ekibi olarak en yükseğe çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. ”

1183 km mücadele ettiler

Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan ve bu sezon ilk kez Antalya yerine İstanbul’da düzenlenen Türkiye Rallisi’nde ekipler zorlu bir parkurda birincilik mücadelesi verdi. 357 km’si özel etap, 826 km’si normal etap olmak üzere toplam 1183 km uzunluğunda olan yarışta 23 etap geride bırakıldı. 15 Nisan günü Sultanahmet Meydanı’ndan verilen sembolik startla başlayan yarış 18 Nisan günü Pendik’te kurulan servis alanında sona erdi. WRC klasmanında 40, ulusalda 28 ve Historic Car’da 9 olmak üzere 77 ekibin start aldığı yarışta ekiplerin birçoğu finiş göremedi.

Top