You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Şenbahar Rüzgarı Abant’tan Geçti

Şenbahar Rüzgarı Abant’tan Geçti

Jacque Lemans F1 saatlerinin sponsorluğunda 2010 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda yarışan Ünal Şenbahar, şampiyonanın 2. ayağı Abant Tırmanma’yı Genel Klasman İkincisi olarak tamamladı. Şenbahar ayrıca kendi kategorisi olan Kategori 4’ün de en iyi ikinci zamanına imza attı.

Şenbahar kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulubü tarafında 22-23 Mayıs tarihlerinde organize edilen Abant Tırmanma’ya her zamanki gibi TokSport tarafından hazırlanan Mitsubishi Lancer EVO9 ile katıldı. Yarışın 3 çıkışında da zamanlarını iyileştiren Bursalı pilot, en yakın rakibinin sadece 7 sn gerisinde Genel Klasman İkinciliği’ni elde etti. Abant’ta kazandığı 12 puanla, 27 puana yükselen Ünal Şenbahar, Kategori 4’teki liderliğini sürdürüyor.

Şenbahar yarışı şu sözlerle değerlendirdi; “Öncelikli hedefimiz yarıştan alabildiğimiz en yüksek puanı almaktı ve bunu başardık. Kategorimizdeki liderliğimiz devam ediyor. Şampiyonanın diğer yarışlarında da aynı şekilde sürmeyi hedefliyoruz. Abant Tırmanma öncesinde yağan yoğun yağmurla beraber daha da zor bir yarış oldu ama tecrübemizin de yardımıyla istediğimiz sonuca ulaştık.”

Tırmanma şampiyonasına devam eden Ünal Şenbahar, sezonun 3. yarışı için 5-6 Haziran tarihlerinde Antalya Motorsporları Kulubü tarafından Antalya’da organize edilecek AMK Tırmanma’da olacak.

www.acysaat.com

Top