You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > 28. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ne Yağız Avcı Damga Vurdu

28. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ne Yağız Avcı Damga Vurdu

Bu yıl 28. kez KOSDER tarafından düzenlenen olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 13 Haziran Pazar günü saat 18:00’da sona erdi. Yarışın galibi Castrol Ford Team pilotu Yağız Avcı-Bahadır gücenmez ikilisi olurken ikinci sırada Burak Çukurova –Aykan Alakoç, podyumun son basamağında ise Dağhan Ünlüdoğan-Ahmet Sami Can yer aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılan özel seyirci etabı ile başlayan yarışa 46 otomobil kayıt yaptırırken, 43 otomobil start aldı. Büyükşehir Belediyesi Özel Seyirci etabı Cumartesi günü saat 19:30’da başladı. TRT Haber’den canlı yayınlanan etabın  galibi Bonus Parkur Racing pilotu Burak Çukurova olurken ikinci en iyi zamanı Castrol Ford Team’in yetenekli genç pilotu Murat Bostancı yaptı. Şampiyona lideri Fatih Kara Mitsubishi EVO 9 otomobili ile üçüncü zamana imza attı.

Çok sıcak bir günde, pazar günü Ören etabı ile güne başlayan pilotlardan en hızlısı Grande Punto’su ile Serkan Yazıcı idi. Zamanların birbirine çok yakın olduğu yarışın ikinci etabı, heyecanın son ana kadar devam edeceğinin göstergesi oldu. Günün ikinci etabı Kaşıkçı etabı 8 Km uzunluğundaydı ve Serkan Yazıcı yine etabın galibi oldu. İlk kısmın son etabı olan Otosan etabının uzunluğu 21 Km idi ve etapta başarılı bir zamana imza atan Fiesta S2000 pilotu Yağız Avcı ilk dört etap sonunda19.7 sn farkla genel klasman liderliğini ele geçirdi. İlk kısım sonunda Burak Çukurova üçüncü sırada yer alırken, şampiyona lideri Fatih Kara altıncı sıradaydı.

İkinci kısımda farklar azalsa da Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi liderliğinde geçti. Otosan etabının ikinci geçilişinde lastik patlatıp etap içerisinde değiştirmek zorunda kalan Serhat Öztemir klasmanda gerilerken N4 kategorisinin en iyi ismi Burak Çukurova idi.

Üçüncü kısım Serkan Yazıcı-Kaan Özşenler ekibinin yarışı bırakması süprizi ile başladı. Sağlık sorunu yaşayan Yazıcı, ikinci sırada sürdürdüğü yarışı tamamlayamadı. Böylelikle geçen seneki yarışın galibi Delta Sport pilotu Dağhan Ünlüdoğan kendine ilk üçte yer bulurken, Bonus Parkur Racing pilotu Burak Çukurova ikinciliğe yükseldi. Ve yarış bu klasmanla son buldu.

28. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nin En Başarılı Genç Pilotu, Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan Murat Bostancı-Onur Vatansever olurken, Bayan pilotlar birincisi Özge Sena Aydı, bayan copilotlar birincisi Emire Cantürk oldu.

Yarış sonrası yapılan basın toplantısında konuşan pilotlar seneye Avrupa Ralli Şampiyonasına aday olacağı açıklanan Ford Otosan Kocaeli Rallisi organizasyonu ile ilgili beğenilerini dile getirirken, sıcak havadan şikayet ettiler. Rekabet seviyesinin son yıllarda yaşananların en iyisi olduğunu söyleyen pilotlar, podyumda olmanın mutluluğunu yaşıyorlardı.

28. Ford otosan Kocaeli Rallisi ile beraber koşulan Historic Rally’de yarışın lideri Engin Kap-Akın Bilgutay ikilisi olurken Mahalli Ralli’yi Türker Dedeoğlu-Kenan Dedeoğlu kazandı.

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın bir sonraki yarışı 3-4 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da koşulacak.

Genel Klasman İlk 10

1 – Yağız Avcı- Bahadır Gücenmez / Ford Fiesta S2000  / 1:33:18.8
2 – Burak Çukurova- Aykan Alakoç  / Mitsubishi Lancer EVO 9  /  1:34:55.3
3 – Dağhan Ünlüdoğan- A. Sami Can / Alakoç  Mitsubishi Lancer EVO 9  /1:34:59.5
4 – Fatih Kara – Bilge Ayan / Mitsubishi Lancer EVO 9   / 1:35:15.6
5 – Mustafa Söylemez- Cem Bakançocukları / Mitsubishi Lancer EVO 9  /1:38:51.1
6 – Menderes Okur- Aras Dinçer/ Mitsubishi Lancer EVO 9    / 1:40:22.9
7 – Emre Yurdakul- Burak Erdener/ Ford Fiesta R2 / 1:41:09.4
8 – Murat Bostancı – Onur Vatansever / Ford Fiesta ST /1:42.21.8
9 – Ünal Şenbahar- Emire Cantürk/  Mitsubishi Lancer EVO 9    / 1:42:43.0
10 – Adil Küçüksarı- Afşin Baydar / Renault Clio Ragnotti /1:43.57.5

Yarış sonuçlarına www.kosder.org.tr adresinden ve puan durumuna www.tosfed.org.tr sitesinden ulaşabilirsiniz.

Top