You are here
Home > NATIONAL > Markko Martin: WRC’ye Dönüş Yok

Markko Martin: WRC’ye Dönüş Yok

Eski WRC pilotlarından Markko Martin; Estonya Ralli Şampiyonası kapsamındaki Mad-Croc Rally’ye katılacak olmasının WRC’ye geri dönme yolunda bir adım olduğu söylentilerini yalanladı. 34 yaşındaki Estonyalı pilot 2005 yılında Peugeot adına yarışırken İngilterede yaptıkları kazada co-pilotu Michael Park’ın hayatını kaybetmesinden sonra sezonu tamamlamamış ve WRC’de yarışmayı bırakmıştı.

Martin 2006’da birkaç ralliye, 2008’de Bettega Rallisprint’e katılmasının dışında Pirelli Star Driver organizasyonu kapsamında yarışan vatandaşı Ott Tanak, yeni WRC katılımcısı Ken block gibi pilotlara yardım etmiş ve Ford için test pilotluğu yapmıştı.

16-18 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Mad-Croc Rally’ye daha önce 5 WRC yarışı kazandığı 2003 spec Focus RS WRC ile katılacak olan Martin bunun WRC’ye geri dönmek istediğini göstermediğini, sadece favori etaplarından bir kısmını geçebileceği bir yarışa sevdiği bir otomobille katılacağını söyledi.

Yarışın organizatörleri ise Markko Martin gibi önemli bir ismin Estonya’da yarışacak olmasının ayrı bir anlamı olduğunu ve Martin’in bu yarışa değer katacağını söyledi.

Haber: OZAN EMRE YAZICI

Top