You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Bonus Parkur Burak ile Lider

Bonus Parkur Burak ile Lider

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. Ayağı olan VIA/PORT İstanbul Rallisi’nde 3 ekiple mücadele eden Bonus Parkur Racing, bu yarışın ardından takımlar birinciliğinde liderliğini sürdürürken, takım pilotlarından Burak Çukurova pilotlar şampiyonasında liderliğe yükseldi…

Kısa adı İSOK olan İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Serkan Yazıcı-Kaan Özşenler ekibinin liderliği ile sonuçlandı. Bu sezon İstanbul’da düzenlenen ikinci ralli olan VIA/PORT İstanbul Rallisi, toplam uzunluğu 353 km.olan Şile bölgesindeki parkurda gerçekleştirildi. 3 Temmuz Cumartesi akşamı saat 19.00’da VIA/PORT Alışveriş Merkezi’nden, verilen startla başlayan yarış, pazar günü Oruçoğlu, Ulupelit ve Avcıkoru etaplarını üçer kez geçilmesinden oluştu.

Garanti Bonus ana sponsorluğunda Unifree Dutyfree, Dexter, Pirelli, Technospray, Ravika ve AEK Weld desteğinde mücadele eden Bonus Parkur Racing, bu rallide 3 ekiple start aldı. Mitsubishi Lancer Evo IX ile yarışan Bonus Parkur Racing pilotları Fatih Kara ve Burak Çukurova’nın yanısıra, takımın menajeri Ercan Kazaz da direksiyon başına geçti.

Rallinin ilk iki etabı sonunda 3 ekibi ile ilk 5 içerisinde yer alan Bonus Parkur Racing yarışa çok hızlı bir başlangıç yapmış oldu. Fatih Kara-Atıl Atılgan ekibi, 3.özel etap Avcıkoru’nun 7.km.sinde takla atarak yarış dışı kalması üzerine yarışa iki ekiple devam eden takım, gün boyunca güçlü rakiplerine karşı mücadelesine devam etti ve Burak Çukurova-Aykan Alakoç ile üçüncü, Ercan Kazaz-Özden Yılmaz ile dördüncü sırada finişe ulaştı. Bu yarıştan elde ettiği puanlar ile Burak Çukurova Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderliğe yükselirken, Fatih Kara üçüncü, Ercan Kazaz da dördüncü sırada yer alıyor.

Bonus Parkur Racing takımlar birinciliğinde liderliğini sürdürürken, 23-25 Temmuz 2010 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Ralli Şampiyonası’na dahil Bosphorus Rally organizasyonundan 3 ekibi ile maksimum puanları kazanarak lideriğini sürdürmeyi hedefliyor.

VIA/PORT İSTANBUL RALLİSİ GENEL KLASMANI
 
1. Serkan YAZICI – Kaan ÖZŞENLER … Fiat Punto S2000 … 1:06:15.6
2. Yağız  AVCI – Bahadır GÜCENMEZ … Ford Fiesta S2000 … 1:06:34.1
3. Burak ÇUKUROVA – Aykan ALAKOÇ … Mitsubishi Lancer Evo IX … 1:09:17.3
4. Ercan KAZAZ – Özden YILMAZ … Mitsubishi Lancer Evo IX … 1:09:39.5
5. Uğur SOYLU – Fatih İNAN … Mitsubishi Lancer Evo IX … 1.11:33.3

Not: Takım hakkında detaylı bilgilere www.ParkurRacing.net web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Top