You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > İstanbul’da ST Racing Fırtınası Esti

İstanbul’da ST Racing Fırtınası Esti

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın altıncı ayağını oluşturan Via-Port İstanbul Rallisi’nde ST Racing pilotları Serkan Yazıcı-Kaan Özşenler genel klasman birincisi olurken, takımı bir diğer sürücüleri Uğur Soylu-Fatih İnan da Grup N Klasmanında üçüncü sıranın sahibi oldu.

Sezona şanssız başlayan Serkan Yazıcı – Kaan Özşenler ikilisi, Türkiye Rallisi’nde geçirdikleri kazanın ardından, Ege Rallisi’nin son etabında lastik patlatmış ve birinci sıradaki yerlerini kaybetmişlerdi. Serkan Yazıcı, Kocaeli Rallisi’nde de bir kez daha olası birinciliğini hastalığı nedeni ile yarıştan çekilerek rakibine hediye etmişti. ST Racing Garajı’nda hazırlanan Fiat Abarth Grande Punto Süper 2000 ile bu kez şanssızlığına son veren Serkan Yazıcı,  co-pilotu Kaan Özşenler ile İstanbul’da birincilik kupasını kaldırırken, startı 23 Temmuz tarihinde Bağdat Caddesi’nden verilecek Bosphorus Rallisi öncesi şampiyonluktaki iddiasını sürdürdü. Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağında tek hedefinin güçlü rakipleri geride bırakmak olduğunu belirten Serkan Yazıcı en büyük güvencesinin deneyimli ekibi olduğunu da dile getiriyor.

Diğer taraftan iki yıl aranın ardından parkurlara dönen Uğur Soylu, ST Racing Garajı’nda hazırlanan Mitsubishi Evo 9 ile klasmanında üçüncü basamağın sahibi olmayı başardı. ST Racing’in direktörü Yusuf Aramacı, Uğur Soylu’nun otomobilinde yaşadığı  şanssızlıklara rağmen üçüncü olmasının yabana atılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Top