You are here
Home > WORLD > WRC > Aykut Bilir’den Özel Haber; “Sordo MINI’yi Beğenmedi”

Aykut Bilir’den Özel Haber; “Sordo MINI’yi Beğenmedi”

Norveç’teki, Solberg Extreme Motor Show’dan sonra ayağın tozu ile İtalya’ya MINI Countryman WRC testlerine uçan Dani Sordo, MINI Countryman WRC ile ilgili şok açıklamalar yaptı.

Testin ilk gününde asfalt ayarları deneyen İspanyol pilot, gazetecilere beyaz tulumu ile gülümseyerek poz veriyordu.

Gün sonunda otelinde basın mensupları ile buluşan Sordo; “Kris (Meeke) bana testlerden önce aracın çok iyi olduğunu anlatıyordu. Uzun süredir WRC kullanmadığı için bu fikre sahip sanırım. Araç kötü değil. Fakat Citroen C4 WRC ve Ctroen DS3 WRC’den edindiğim tecrübelere göre daha çok yol kat etmesi lazım. Beni en çok şaşırtan ise, BMW motorunun beklediğim verimi vermemesi idi.” dedi ve “Özellikle etabın yavaş bölümlerinde motorun ve şasinin ağır kaldığını gördüm.” dedi.

Prodrive Teknik Patronu David Lapworth ile özel bir görüşme yaptığını da belirten Dani Sordo, “Bana Citroen DS3 WRChakkında detaylı sorular sordular. Fakat Citroen’in geliştirdiği bilgileri kendileri ile paylaşmayı doğru bulmadığımı belirttim.” dedi.

Ford ile görüşmeleri ile sorulan soruya ise, “Ford en son bütün sezon için benden yarım milyon euro istedi. Fakat sonra kimse aramadı. Muhtemelen beni isteyen “çirkin gelini” tercih edeceğim.” dedi.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top