You are here
Home > WORLD > WRC > Loeb: “2010 WRC’deki En İstikrarlı Sezonum Oldu”

Loeb: “2010 WRC’deki En İstikrarlı Sezonum Oldu”

Geçtiğimiz Cuma günü Monaco’da düzenlenen FIA Gala Töreni’nde 7. Dünya Ralli Şampiyonluğu Kupası’na kavuşan Sebastien Loeb, sezon boyunca bütün yarışlardan puan alarak en istikrarlı sezonunu geçirdiğini belirtti.

Loeb, “Citroen takımı Daniel (Elena) ve bana müthiş bir araç hazırladılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 13 yarışta ortalama 21 puan çıkararak harika bir iş başardık.” dedi.

En yakın rakibi Latvala’ya 100 puan farkla ve kariyerinin 62. zaferini kazandığı sezon hakkında ise, “Kendi evim olan Alsace’da kendi insanlarım önünde şampiyonluğa ulaşmak anlatılmaz bir duygu .” dedi.

Citroen rakımı patronu Olivier Quesnel ise, “Pilotlarımız, co-pilotlarımız, mühendislerimiz, mekanikerlerimiz bütün sezon müthiş bir iş çıkardı. Hepsine tekrar teşekkür ediyorum. C4 WRC ile dört sezona da 32 zafer kazanıp hiçbir asfalt yarışı kaybetmedik. Bu seriyi DS3 WRC ile de sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gecede Xevi Pons/Alex Haro S-WRC, Armindo Araujo/Miguel Ramalho P-WRC ve Aaron Burkart/Andre Kachel J-WRC şampiyonluk ödüllerine kavuştular.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top