You are here
Home > TURKEY > Mahalli > İstanbul Şampiyonası’nda Şampiyonluk İçin Son Hafta

İstanbul Şampiyonası’nda Şampiyonluk İçin Son Hafta

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’nda son şampiyonun belli olması için son 1 haftaya giriyoruz. Ünal mı, Menderes mi? sorusu artık şampiyona katılımcılarını ve takipçilerini artık daha da heyecanladırmaya başladı. Şampiyonaya, “şampiyonluk” parolasıyla başlayan Menderes Okur – Aras Dinçer ikilisi, son hazırlıklarını yapıyor. Aynı garajda birlikte yarıştıkları Ünal Şenbahar da artık yarış havasına girmeye başladı.

Heyecanın zirveye çıktığı son yarış öncesi, RalliTürk; Menderes Okur’la görüştü ve şampiyonayı değerlendirdi.

Menderes Okur, son yarış öncesi son durumu şu sözlerle özetledi;

İstanbul Şampiyonası’na başlarken Aras’la birlikte hedefi şampiyonluk olarak koymuştuk. Çok iyi ve aynı zamanda hızlı bir pilot ile birlikte yıların deneyimine sahip üstad bir kopilot’tan oluşan Ünal Şenbahar -Cem Bakançocukları ikilisi en önemli rakibimizdi.

İlk yarışın, ilk lupunda bizden daha iyi zamanlar yaptılar, ancak seyirci etabında aldığımız zamanlar sayesinde biz de bu farkı dengeledik. Son etaba girerken aramızda 1,7 saniye fark vardı, fakat son etapta Ünal’ın lastikle ilgili ufak bir sorun yaşaması sebebiyle fark daha da açılarak 7,9 saniye ile bitti. Bu yarışta Cem’in geçirdiği talihsiz kaza sebebiyle iptal edilen etap yüzünden Ünal’ın 7,2 saniye zaman avantajı yok sayıldı ama sonuçta yarışın da 7,9 saniye farkla bizim lehimize bitmesi içimizi bir nebze de olsa rahatlattı.

İkinci yarışa çok kötü başladık, ilk etap olan seyirci spesiyalinde frenajda geç kalınca hata yapıp otomobili stop ettirdik, burada en az 10 saniye kaybımız oldu. Daha sonraki Riva1 ve Cumhuriyet1 etaplarında Ünal’ın mekanik sorun yaşamış olması yüzünden kaybettiği zamanlar bizi ilk lup sonunda liderliğe taşıdı. Son etaba 26 saniye farkla önde başlamanın rahatlığıyla birinci olacağımıza inanmışken, etabın hemen başında kırılan diferansiyel sebebiyle yarışı üçüncü bitirdik. İlk anda beklemediğimiz bir şok oldu ve üzüldük, ancak ödül töreninin hemen ardından, yarışı Ünal-Cem ikilisinin kazanmış olması beni üzülmek yerine tam tersine daha da mutlu etti. Çünkü ilk lup onların sorun yaşaması sebebiyle dengeler bozulmuştu ve bu haliyle iki ekip te mekanik sorunlar yüzünden aldı-verdi böylece eşitlik sağlanmış oldu, durum daha adil hale geldi. Şampiyonluğu kazanabilirsek esas şimdi bizim için kıymetli olacak.

Üçüncü yarış herkes açısından son derece keyifli ve heyecanlı geçecek. Hepimiz yolları iyice öğrendik, otomobilin ayarlarını iyileştirdik, limitleri zorlayacağımız bir performans sergileyeceğiz. Yağmur olsun-olmasın her şekilde ciddi bir çekişmenin yaşanacağını, Super 2000 yarış arabasının genel avantajına rağmen denk bir mücadele sergileyeceğimizi düşünüyorum. Sonuçta kim kazanırsa kazansın, Ünal Şenbahar –Cem Bakançocukları ikilisi ile böylesine dostluk içeren bir rekabet içerisinde bulunmaktan dolayı Aras ve ben son derece mutluyuz.

Bu hafta sonu yapılacak üçüncü yarışta hava şartlarının uygun olmasını ve seyircinin etaplara rahatça gelebilmesini çok istiyoruz. Etaplarda seyirciyi görmek bizi daha da motive ediyor, mücadelemize renk katıyor. Her iki ekibin de mekanik sorundan dolayı zaman kaybetmeyeceği bir yarış olmasını temenni ediyorum.”

Top