You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Tezcan Dalfidan, İstanbul N2 Birincisi

Tezcan Dalfidan, İstanbul N2 Birincisi

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’nın 3. ayağı geçtiğimiz haftasonu, 25-26 Aralık tarihlerinde düzenlendi. İstanbul Otomobil Kulubü İSOK tarafından organize edilen yarışa 55 ekip kayıt yaptırdı.

25 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da VIAPORT Alışveriş Merkezi’nden verilen startla başlayan ralli, Pazar günü 6 etabın geçilmesinin ardından sona erdi.

Cumartesi gecesi yağan yağmurla çok kaygan ve kırıcı hale gelen etaplarda ekipler zaman zaman zor anlar yaşasa da, birçok yarışmacı ralliyi bitirmeyi başardı.

2010 Avrupa Kültür Başkent İstanbul Ralli Şampiyonası’nda Bursalı otobüs ve minibüs ekipmanları üreticisi olan Revar Oto Yan Sanayi ve Buttim Park CanCan Karting sponsorluğunda yarışan, Tezcan Dalfidan-Eda Özer ikilisi, şampiyonanın son yarışını N2 Sınıfı’nda ikinci sırada tamamlayarak, İstanbul N2 Birincisi olmayı başardı.

Kısa yarış kariyerine rağmen birincilik yaşayan Tezcan Dalfidan, yarış sonrası çok mutlu olduğunu ve 2011’de aynı başarıları tekrarlamayı hedeflediğini söyledi.

Bursalı pilot, ilk ayakta ikinci sırada finişe ulaşırken, 2. ayakta da birinci olarak finişe gelmişti. Son yarışta da yine ikinci sırada ralliyi tamamlayan Dalfidan, 21 puanla zafere uzanan isim oldu.

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’nın ödül töreni, İSOK tarafından açıklanacak yer ve tarihte organize edilecek.

Top