You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Şampiyon Eskişehir Tarihe Geçti

Şampiyon Eskişehir Tarihe Geçti

2008 yılından itibaren katıldığı yarışlarda Eskişehirspor logosuyla katılan Hakan Uçucu-Orkun Demir ikilisi 2010 İstanbul Ralli Şampiyonasında A5 kategorisini açık ara kazanan ekip oldu.

2008 yılında Eskişehirspor Başkanı Sn. Halil Ünal’ın verdiği izin ile kurulan ekip, kendi sınıfları olan Sınıf 5’i kazanmak arzusuyla başladıkları şampiyonada, şampiyonanın 3 ayağını da kazanarak rakiplerine karşı ezici bir üstünlük kurmuş oldu. Şampiyonanın ikinci yarışına katılamayan ekibin copilotu Orkun Demir’in yerine, Eskişehirspor bayan futbol takımında oynayan Meltem Kuray’ın katıldı.

Ancak, son yarışta yaşanan bir olay Türkiye Ralli tarihine geçebilecek kadar ilginçti. Şampiyonluk kutlamasını Cumhuriyet etabında kutlamak isteyen bir grup Eskişehirspor taraftarı, SOS noktasında ekiplerini beklemeye başladılar. Hakan Uçucu-Orkun Demir ikilisininden kurulu Eskişehirspor ekibide, ellerinde meşaleler ile Eskişehirspor bayrakları, atkıları sallayan taraftarı görünce etap içerisinde durarak Eskişehirspor taraftarı ile birlikte tezahurat yapmaya başladılar. Epey uzun bir süre tezahurata ortak olan ekip, arkadan gelebilecek ekipleri tehlikeye atmamak için yarışa tezahurat yaparak devam etti.

Yarışma sonrasında Eskişehirspor Pilotu Hakan Uçucu ‘Ben cocukluğumdan beri Es-Es taraftarıyım. 2008 yılından itibaren katıldığım her yarışta, Başkanımız Sn. Halil Ünal’ın izniyle, Eskişehirspor logosunu kullanıyorum. Ancak hiç bu seneki kadar gururla yarışmamıştım. Eskişehirspor’un cefakar ve vefakar taraftarı bizi hiç yalnız bırakmadı. Özellikle Eskişehir Rallisi’ni kendi kategorimizde kazandıktan sonra artan taraftar ilgisi, İstanbul Ralli Şampiyonası’nın Cumhuriyet etabında gözcü gözetmen olarak görev alan arkadaşların varlığı ile maksimuma çıktı. Bizler bir futbol takımının ilgisini motorsporlarına çekebildiğimiz için sevinirken, Eskişehir taraftarının yarış esnasında arabanın içerisinden görüntüsünü hayatımın sonuna kadar unutmayacağım. Her 500 metrede bir atkı, bayrak sallayan, alkışlayan, elinde hiçbirşey yoksa bile olduğu yerde zıplayan, etabın kenarına kadar inen, hatta son yarışta yolu kestikleri için durarak ortaklaşa tezahurat yaptığımız Eskişehir taraftarı sevincimizi ikiye katladı. Bu oluşum gönüllü ortaya çıkan Bando EsEs gibi bir oluşum olması açısından da önemli. Bize bu mutluluğu yaşatan EsEs taraftarına teşekkür ediyoruz.’ Şeklinde konuşurken,

Ekibin copilotu Orkun Demir ‘Öncelikle ikinci yarışta yokluğumu dolduran Meltem Kuray’a  teşekkür ederim. Bu sayede Şampiyonanın tüm yarışlarını kazanarak, ezici bir üstünlük yakaladık. Katılımın çok yoğun olduğu Şampiyona boyunca da aracımızın sınıfından beklenmeyecek dikkat çekici zamanlara imza attık. Bizi her ortamda destekleyen Eskişehir taraftarına layık bir şampiyona çıkarttığımızı ve onları iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Özellikle Cumhuriyet etabında EsEs taraftarının bize yaşattıkları inanılmaz. Bunu Türkiye’de ilk kez EsEs yapmış olabilir ama dileğimiz başka futbol takımlarının da motorsporlarında yer alması ve bu sayede motorsporlarına olan ilginin artarak futbolda yaşanan rekabetin parkurlara taşınması.’

Eskişehirspor ekibi Ocak ayında İsok tarafından organize edilecek Şampiyonlar Gecesinde kupalarını alacak.

Top