You are here
Home > WORLD > WRC > Pirelli’den Renault Rally Trophy’le İşbirliği

Pirelli’den Renault Rally Trophy’le İşbirliği

100 yılı aşkın süredir motorsporları başarılarına imza atan Pirelli, Citroen Racing Trophy’den sonra şimdi de Renault Rally Trophy’nin resmi lastik tedarikçisi oldu. Pirelli, yapmış olduğu anlaşmayla 2011 yılında farklı Avrupa ülkelerinde koşulacak olan tek marka ralli şampiyonasına üç yıl süreyle lastik sağlayacak. Renault Rally Trophy özel olarak hazırlanmış Twingo Renault Sport, Clio Renault Sport ve Megane Renault Sport modellerinin yarıştığı bir tek marka şampiyonası. Pirelli şampiyonaya asfalt, toprak ve ıslak zemin olmak üzere üç farklı tip ralli lastiği ile destek verecek.

Pirelli, Clio R3 ve Twingo R2 modellerinin lastik tercihi olarak başlattığı Renault işbirliğini daha da geliştiriyor. Pirelli, Citroen Racing Tophy’den sonra üretimini Türkiye’deki İzmit fabrikasında gerçekleştirdiği ralli lastikleriyle, bir tek marka ralli şampiyonası olan ve 2011 yılında farklı Avrupa ülkelerinde koşulacak olan Renault Rally Trophy’nin de resmi lastik tedarikçisi oldu. Renault Rally Trophy özel olarak hazırlanmış Twingo Renault Sport R1 ile R2, Clio Renault Sport R3 ve Megane Renault Sport N4 modellerinin yarıştığı bir tek marka şampiyonası. Pirelli yapmış olduğu anlaşmayla üç yıl süreyle şampiyonaya asfalt ve toprak zemin olmak üzere iki farklı tip ralli lastiği sağlayacak. Pirelli’nin 2008–2010 yılları arasında tek resmi lastik tedarikçisi olduğu WRC’de (Dünya Ralli Şampiyonası) kullanılan ralli lastikleriyle aynı teknolojiyle sahip olan bu lastikler, son derece dayanıklı bir yapıya sahip.

Şampiyonadaki araçlar üç farklı tip Pirelli ralli lastiği kullanacak. Pirelli üç yıl süreyle asfaltta RX, ıslak zeminde RE ve toprakta ise K olmak üzere üç farklı hamur tipi üretecek ve şampiyonada yarışacak olan otomobillerin kullanımına sunacak. Twingo Renault Sport R1’de 15 inçlik lastikler kullanırlırken Twingo Renault Sport R2’de 16 inçlik ve Clio Renault Sport R3’te ise 17 inçlik lastikler kullanılacak.

Başta Fransa olmak üzere 2011 yılında farklı ülkelerde koşulacak olan Renault Rally Trophy, Pirelli teknolojisine sahip lastiklerle başarılı bir sezona imza atmaya hazırlanıyor. Böyle bir organizasyonda yer almaktan keyif aldıklarını ifade eden Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery, “Pirelli olarak  Formula 1 vesilesiyle yakın ilişkiler içerisinde olduğumuz Renault ile böyle bir projeye imza atmaktan onur duyuyoruz. Ralli, Pirelli’nin motorsporları felsefesinde çok özel bir yere sahip. Yarının şampiyonlarını başarıya giden yolda bu gibi projelerle desteklemeye devam edeceğiz. Bu ve bunun gibi işbirlikler aynı zamanda bize lastiklerimizin performansını farklı kullanım koşullarında test etme ve deneyimleme imkânı da tanımış oluyor. Elde etmiş olduğumuz verilerle ürünlerimizi daha da geliştiriyoruz” dedi.

Top