You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Tırmanma Sezonu İsabeyli’de Açıldı

Tırmanma Sezonu İsabeyli’de Açıldı

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda 2011 sezonunun açılış yarışı Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından 3 Nisan Pazar günü,  İsabeyli’de organize edildi.

Havanın yağışlı olmasına rağmen Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ve binlerce kişi bu heyecana tanık olurken İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim’de yarışmacılar içinde yer aldı.

Yarışmanın teknik kontrolü sırasında şiddetini arttıran yağmur programa bir süre ara verilmesine neden olurken ilk antrenman çıkışında Mithat Diker ve Egemen Çivicioğlu´nun sağ ön aksları koptuğu için yarış dışı kaldılar.

Şiddetli yağış ve sis altında gerçekleşen ilk antrenman çıkışında en iyi zamanı Taner Şengezener elde etti. İkinci çıkışta  şanzuman sorunu yaşayan Taner liderliği Kuvvet Erim´e devretti.

Altı kilometre uzunluğa sahip asfalt parkurdaki ilk çıkışında otomobilindeki sorunu gideremeyen Taner Şengezener, kategorisinde son sırada kaldı. Vedat Diker, en iyi zamanla Kategori 4’te liderliğe otururken Kuvvet Erim ikinci en iyi zamanın sahibi oldu.

Kategori 3’te uzun bir aradan sonra parkurlara dönen Sanver İmrahor ilk çıkışta İzmirli rakibi Şahap Besci´nin önünde yer aldı. İlk çıkışlar sonunda Kategori 2’de Ümit Kemal Coşkun, Kategori 1’de Dinçer Akgün birinci sırada yer aldı.

Yağmura rağmen izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışta ikinci çıkışlarda hava şartları biraz düzelince zamanlarda aşağı çekildi.

Kuvvet Erim ikinci çıkışında iki kez spin atarak yaklaşık 25 saniye zaman kaybedip kategorisinde üçüncü oldu. Vedat Diker bu çıkışında günün en iyi zamanını elde etmesinin yanında kategorisinin de birincisi oldu.  Kategori 3’te Sanver İmrahor, Kategori 2’de Ümit Kemal Coşkun, Kategori 1’de de Dinçer Akgün, birinci çıkışlarda elde ettikleri kategori liderliklerini ikinci çıkışlarında da korumayı başarıp sezona maksimum puanla başlamış oldular.

Yarışmayla ilgili daha detaylı bilgi için Ege Otomobil Sporları Kulübü’nün resmi internet sitesi olan www.eosk.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası´nın ikinci ayağı İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) organizasyonuyla 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecektir.

BB

Top