You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > TokSport, 2011’e Yeniliklerle Başlıyor

TokSport, 2011’e Yeniliklerle Başlıyor

2011 Türkiye Motorsporları sezonunun başlangıcıyla beraber Tok Sport büyük bir gelişim sürecine giriyor. Serkan ve Seyhun Duru kardeşlerin sahibi olduğu Tok Sport, 2011 yılı itibarı ile üçüncü kardeşlerini aralarına kattılar. Menderes Okur, motorsporlarındaki yarışmacı kariyerine ilaveten, Tok Sport’a ticari ortak olarak bundan böyle motorsporlarının profesyonel tarafında da faaliyet gösterecek. Menderes Okur ile güçlerini birleştirip sinerji yaratan Serkan ve Seyhun Duru kardeşler, uzun yıllardır parkurlarda edindikleri engin tecrübeleri ışığında daha da başarılı operasyonlara imza atmayı hedefliyorlar.

Bu doğrultuda öncelikle otomobil parkını genişleten Tok Sport, farklı branşlarda başa koşacak nitelikteki çeşitli yarış otomobilleriyle, parkurlardaki mücadeleye zevk katmaya devam edecek. Garajında mevcut bulunan bir adet Abarth Grande Punto S2000 ve bir adet Mitsubishi Evo 9 yarış arabalarına ilaveten, 2011 sezonu için Grup N sınıfında başa koşacak bir adet daha Mitsubishi Evo 9, iki adet yeni hazırlanmış Mitsubishi Evo 10 ve 1 adet Subaru Impreza N16 yarış otomobillerini bünyesine dahil eden Tok Sport, Türk motorsporlarında uzun yıllardır görülmeyen bir başka yeni yatırıma da start verdi. Dünyadaki en son lanse edilmiş WRC ralli otomobili olan Mini Countryman JCW’yi Mayıs 2011 sonunda Prodrive’dan teslim alacak olan Tok Sport, geniş yarış aracı parkıyla sadece Türkiye’de değil Ortadoğu ve Avrupa Şampiyonalarında da otomobil yarıştırmak üzere organizasyonunu güçlendirdi. Genişleyen araç parkının hizmet kalitesini artırmak amacıyla, motorsporları için özel hazırlanmış dorseye sahip bir TIR da satın alan Tok Sport böylece hedefleri doğrultusunda ekipman ve insan kaynaklarını büyüttü.

2011 Türkiye Ralli Şampiyonasında Serkan Yazıcı-Vedat Bostancı ikilisini Mini Countryman JCW, Ünal Şenbahar-Emire Cantürk ikilisini Subaru Impreza N16 ve Menderes Okur- Aras Dinçer ikilisini Mitsubishi Evo 10 ile tam sezon yarıştırma kontratları gerçekleştiren Tok Sport, uzun süredir çeşitli yarışlarda hizmet verdiği pilotları olan Vedat Diker, Mithat Diker, Mustafa Söylemez, Sinan Pulat, Cenk Ceyişakar, Cem Özdemiroğlu, Erkan Güral ve Orçun Polat’a da dönüşümlü olarak ralliler başta olmak üzere, Tırmanma ve Otokros gibi farklı branşlarda hizmet verecekler.

2011’de son derece çekişmeli ve heyecanlı geçmesi beklenen Türkiye Ralli Şampiyonasında Serkan Yazıcı ile Şampiyonluğu kazanmayı hedefleyen Tok Sport ayrıca Ünal Şenbahar ve Menderes Okur ile de Ralli Grup N Şampiyonluğunu kazanma iddiasında. Ralli dışında Tırmanma’da Vedat Diker, Otokros’ta ise hem Vedat Diker, hem de Erkan Güral ile mücadeleye renk katacak olan Tok Sport’un aynı zamanda bu iki disiplinde de Şampiyonluğu kazanma hedefi var.

Top