You are here
Home > WORLD > WRC > WRC Catalunya Rallisi’yle Devam Ediyor

WRC Catalunya Rallisi’yle Devam Ediyor

2010 WRC sezonunun sondan bir önceki yarışı olan RACC Catalunya-Costa Daurada Rally de Espana için oldukça ilgi çekici bir kayıt listesi açıklandı. Sürpriz isimlerden biri Subaru Impreza WRC ile start alacak olan Francois Duval.

Salou çevresinde düzenlenecek olan yarış aynı zamanda Junior-WRC için puan veren son ayak. Suzuki pilotu Alman Aaron Burkart ile Citroen kullanan Hollandalı Hans Weijs Jr. arasındaki şampiyonluk düğümü burada çözülecek. Ayrıca Renault ile yarışan Todor Slavov ve Alessandro Broccoli’de J-WRC mücadelesine iyi bir sonuçla veda etmek istiyorlar.

Zirve için gözler 4 yıldır Loeb’ün gerisinde ikinciliğe razı olan takım arkadaşı Dani Sordo’da. Loeb Fransada 7. Kez şampiyonluğunu ilan ettikten sonra Sordo’nun kendi evinde zirveye çıkması bekleniyor.

Ford cephesinde iki Fin pilot BP Ford Abu Dhabi WRT adına start alırken, Ken Block Stobart takımında Matthew Wilson’a eşlik edecek.

Formula 1 yıldızı Kimi Raikkonen’in Cuma günü geçilecek karışık zeminli etaplarda biraz daha temkinli gitmesi beklenirken, haftasonu tamamı asfalt olan geniş, hızlı, pistvari yollarda iyi dereceler çıkarabilir.

Yarışın önemli sürprizi ise Belçikalı Francois Duval. Duval bu yarışta bir Subaru Impreza WRC ile start alacak olan Duval’in sağ koltuğunda çok tecrübeli bir isim yer alıyor; Denis Giraudet.

P-WRC ve S-WRC için puan vermediği halde 53 araçlık iyi bir katılıma sahip olan yarışta tam 24 farklı ülkeden pilot ve co-pilotlar start alacak.

Kendi şampiyonaları için puan vermese de P-WRC kategorisinin önemli isimlerinden Hermann Gassner Mitsubishi EVO ile, S-WRC kategorisinden ise Henning Solberg, Xevi Pons ve Dennis Kuipers Ford Fiesta S2000 ile İspanya’da start alacaklar.

Albert Llovera ise Sordo’nun eski co-pilotu Marc Marti ile birlikte Abarth Grande Punto S2000 ile yarışa katılıyor.

Haber: OZAN EMRE YAZICI

Top