You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Skoda Fabia’dan Hızlı Sezon Açılışı

Skoda Fabia’dan Hızlı Sezon Açılışı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’ni Skoda Fabia S2000 ile Burak Çukurova kazandı. Ege Rallisi’nde Burak Çukurova Yüce Auto Skoda desteği ile Bonus Parkur Racing adına Skoda Fabia S2000 ile yarışarak birinciliğe ulaştı.

2 gün süren 10 zorlu etapta Çukurova’ya co-pilot olarak Ünal Tezel eşlik ederken toplam 8 yarıştan oluşan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi Skoda Fabia S2000′in zaferiyle sonuçlandı. Üstün teknolojik ürünler ile otomotiv endüstrisinde fark yaratan Skoda, 110 yıllık motor sporlarındaki başarılı geçmişine Ege Rallisi ile bir yenisini ekledi.

Geçtiğimiz yıl ralli dünyasının en önemli şampiyonalarının başında gelen Kıtalararası Ralli Şampiyonası‘nı kazanan Skoda’nın motor sporlarına verdiği önem bir kez daha gözler önüne serdi. Ege Rallisi’ni geçen sene de kazanan Burak Çukurova bundan sonra Avrupa Ralli Şampiyonası‘nın önemli ayaklarından biri olarak görülen Boğaziçi Rallisi’nde de birinci olmak istediklerini belirtti.

Burak Çukurova, Skoda’nın ralli dünyasına önemli katkılarının altını çizerek “Çok zorlu etaplar ve kendilerini kanıtlamış rakipler arasında birinci olmak gurur verici. Skoda Fabia S2000 ile gelen bu sonuç beni çok mutlu etti. Sezona Skoda’nın şampiyon otomobili Fabia S2000 ile başlamak ayrıca çok önemliydi. Aracın performansı mükemmeldi. Fabia S2000 ile şampiyonanın 2. ayağı olan Avrupa Şampiyonu pilotlarında katılacağı Bosphorus rallisinde de başarılı olmak istiyoruz. Yüce Auto Skoda’nın bana ve co-pilotuma göstermiş olduğu destekten dolayı çok mutluyum, umarım bu büyük beraberliklerin başlangıcı olur. Skoda markasıyla birinciliklere uzanmak istiyorum” dedi.

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu da Skoda’nın motor sporlarında 110 yıllık birikimi olduğunun altını çizerek “Özellikle Fabia S2000 aracımız Ralli dünyasının 79 yıllık geleneği olan Kıtalararası Ralli Şampiyonası’nda (IRC) geçen yılda birinciliğe uzanak üstün performansını kanıtlamıştır. Fabia S2000 aracımız ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’nde de bu başarısını tekrarlamasından son derece memnunum” dedi.

Top