You are here
Home > WORLD > PWRC > Paddon, PWRC’de Zafer Serisine Devam Ediyor

Paddon, PWRC’de Zafer Serisine Devam Ediyor

İki starttan iki birincilik çıkaran ve şampiyonanın liderliğini ele geçiren Hayden Paddon, Arjantin’de PWRC klasmanının ipi ilk göğüsleyeni oldu.

Subaru Impreza WRX STI ile yarışan Paddon, en yakın rakibi Flodin’e yaklaşık 8 dakika gibi bir farkla finişe ulaştı ve podyumun en üst basamağında yer aldı.

İlk kez Güney Amerika’da bir yarışta start alan Paddon, “Bizim için çok güzel ve zor bir haftasonu oldu. Yarıştan önce amacımız sadece yarışı bitirmek ve aracı tek parça halinde finişe ulaştırmaktı. En hızlı değildik ama planımız tuttu, rakiplerimizde sorunlar yaşadı ve birinci olduk.” dedi.

Yeni Zelandalı pilot, aldığı birincilik puanı ile şampiyonada Martin Semerad ile aynı puana yükseldi ve liderliğe yükseldi.

Podyumun ikinci basamağı için kıyasıya bir mücadele vardı. Eski co-pilotlardan Maria Andersson ile bu yarışta start alan Patrik Flodin, Cuma günü aracında yaşadığı elektrik problemi yüzünden yarış dışı kalmış, SupeRally ile Cumartesi gününe tekrar başlamıştı. İsveçli pilot yarış sonunda “ Eğer Cuma gününe bakacak olursak bizim için çok kötü bir gündü ama yarışı ikinci sırada bitirmekten mutluyuz “ dedi.

Kosciuszko üçüncü güne Flodin’in ensesinde başlamıştı fakat 48.21 kilometrelik günün ilk etabında aracının sağ ön rot kolunu kırdı ve yaklaşık 20 dakika zaman kaybıyla 10. sırada finiş görebildi. Polonyalı pilot etap birinciliklerinden ve hızlarından oldukça memnun olduğunu belirtti.

Kosciuszko’nun şanssızlığı Tagirov’a yaradı ve Rus pilot PWRC’de ilk kez podyuma çıktı. Subaru pilotu Tagirov’u Mitsubishi ile yarışan Nicolas Fuchs takip etti. Fuchs, PowerStage etabında şanzımanı ikinci viteste takılı kalmasına rağmen yarışı bitirebildi.

Beşinci sırada ise Martin Semerad vardı. Hemen arkasında turbo problemleri ile uğraşan Meksikalı Benito Guerra yer alırken, Arjantinli katılımcı Ezequiel Campos yedinci, İtalyan veteran pilot Gianluca Linari sekizinci sırada finiş gördü.

2011 Arjantin Rallisi PWRC Genel Klasmanı

1  Hayden Paddon (NZL) John Kennard (NZL) Subaru Impreza 4:29:40.7 25
2  Patrik Flodin (SWE) Maria Andersson (SWE) Subaru Impreza +7:50.3 18
3  Dmitry Tagirov (RUS) Anna Zavershinskaya (RUS) Subaru Impreza +13:26.9 15
4  Nicolás Fuchs (PER) Fernando Mussano (ARG) Mitsubishi Lancer +18:12.4 12
5  Martin Semerád (CZE) Michal Ernst (CZE) Mitsubishi Lancer +22:15.8 10
6  Benito Guerra (MEX) Borja Rozada (ESP) Mitsubishi Lancer +23:16.4 8
7  Ezequiel Campos (ARG) Christian Winkler (ARG) Mitsubishi Lancer +24:36.8 6
8  Gianluca Linari (ITA) Nicola Arena (ITA) Mitsubishi Lancer +27:12.0 4
9  Yuriy Protasov (UKR) Adrian Aftanaziv (UKR) Mitsubishi Lancer +27:44.8 2
10 Michal Kościuszko (POL) Maciek Szczepaniak (POL) Mitsubishi Lancer +28:24.0 1

HABER : Efe ERSOY – RalliTürk Editörü

Top