You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > EskişehirSpor, Kocaeli Rallisi’nde Esti

EskişehirSpor, Kocaeli Rallisi’nde Esti

İlk kez 2008 yılında Eskişehirspor Başkanı Sn. Halil Ünal’ın izni ile kurulan Eskişehirspor Ralli Takımı, Eskişehirspor logolarıyla 15. startini Kocaeli Rallisi’nde aldı. Daha önce mahalli ralliler ve otokros yarışlarında yarışan Hakan Uçucu – Orkun Demir ikilisi, ilk kez ulusal bir yarışta start aldı.

Oldukça bozuk zeminde koşulan yarışın başından sonuna kadar ayar problemlerı ve kırılan arabalarına ragmen, hızlarından hiç birşey kaybetmeyen ikili, yarışı kendi sınıfları olan Sınıf 7 birincisi olarak tamamladı. 43 aracın Türkiye Şampiyonası’na kayıt yaptırdığı Kocaeli Rallisi’ne, en güçsüz araç olarak katılan ikili, tecrübelerinden dolayı 33 kapı numarası ile start aldı. İkili özellikle özel olarak hazırlanan seyirci etabında arabalarının çok üzerinde bir performansla genel klasmanda 11. zamana imza attı.

Yarışı, Sınıf 7 Birincisi, İki Çeker Şampiyonası Yedincisi ve Genel Klasman Onsekizincisi olan ekibin pilotu Hakan Uçucu; ‘Esasında tek yarış için kayıt yaptırmıştık. Ancak aldığımız puanlar ve önemli bir rakibimizin puan alamaması ile Türkiye Şampiyonası’nda bir anda iddiali konuma geldik. Bu takım tıpkı Bando EsEs gibi taraftarın bağrından koparak oluşan bir takım. Bankadan çektigimiz kredi ile yarışıyoruz. Ödeme gücümüzün içinde kalmak şartıyla ek kredi bulabilirsek diğer yarışlara da girip sezon sonunda Eskişehirspor’u şampiyon yapmak istiyoruz. Kocaeli Rallisi’nde aldığımız birinciliği büyük EsEs taraftarina armağan ediyoruz. Bizler kendi çapımızda takımımıza destek olmak için yarışıyoruz ancak esas başarıyı futbol takımımızdan bekliyoruz’ diye konuştu.

Top