You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı, Kocaeli Rallisi’ni Değerlendirdi

Yağız Avcı, Kocaeli Rallisi’ni Değerlendirdi

Sezonun 4.yarışı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni de takım olarak çok başarılı bir şekilde geride bıraktık. Uzun yıllardır Ford Otosan’ın sponsorluğunu yaptığı ve takımımız Castrol Ford Team Türkiye için de ayrı bir anlam taşıyan bu yarış biz pilot ve co-pilotların sırtındaki yükü biraz daha arttırdı. Pilotlar ve Takımlar Şampiyonası’nda ki yerlerimizi pekiştirmemiz için yine hızlı ve hatasız bir yarış çıkartmamız gerekiyordu.

Özellikle geçen seneden aklımızda kalan sıcaklar bu sene de aşağı kalır gibi değildi ve mücadeleyi zorlaştıran bir etken olarak karşımıza çıktı. İlk gün 4 etap geçtik ve yola çıkan ilk otomobil olmamız sebebiyle biraz zaman kaybettik fakat günü 8 saniye ile ilk sırada tamamladık. Takım arkadaşım Murat Bostancı ise çok iyi bir performansla hemen arkamızda ikinci sırada kendine yer buldu. İkinci gün ise ilk güne ek olarak hepimizin ilk defa yarışacağı yeni bir etap vardı. İkinci gün yolların temiz olması ilk otomobil olma dezavantajımızı ortadan kaldırdı ve tempomuzu daha da arttırarak 8 etabın 7’sinde en iyi zamanları yapmayı başardık. Etapların bazı bölümleri ise şaşırtıcı derecede büyük taşlara ve derin kanallara sahip olmuştu. Mümkün olduğunca hızlı ve hatasız sürmeye çalıştık ve Fiesta S2000’in hem sağlamlığından hem de performansından her zaman olduğu gibi çok memnun kaldık. Bunda mekanik ekibimizin emeği büyük çünkü otomobillerimiz her yarış bize kusursuz olarak teslim ediliyor.

Co-Pilotum Bahadır Gücenmez ile uyumumuz çok iyiydi ve zorlu şartlarda hem fiziksel olarak hem de konsantrasyon olarak çok iyi performans gösterdi. Diğer S2000 ile Murat Bostancı ve Onur Vatansever de aynı şekilde çok hızlı ve hatasız sürerek yarışı ikinci sırada tamamladılar ve böylece üçüncü kez üst üste duble yapmış olduk. Fiesta R2 ile yarışan takım arkadaşlarım Emre Yurdakul-Burak Erdener ve Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz’da yüksek tempolarda girdikleri saniyelik mücadele ile klasmanda çok üst basamaklara çıktılar fakat şanssızlık yaşayan Orhan maalesef yarışı tamamlayamadı. Emre ise iki çeker Fiesta ile 6. olarak takıma çok iyi puanlar kazandırdı. Bütün alınan bu sonuçlar ile pilotlar ve takımlar şampiyonalarında ki yerlerimizi kuvvetlendirdik ve şimdi önümüzde ki son toprak ralli olan Bolu Hitit Rallisi’ne hazırlanıyoruz.

Başarılarımızda emeği geçen başta Castrol Ford Team Türkiye direktörü Serdar Bostancı olmak üzere tüm Teknik Motorspor ekibine, ana sponsorlarımız Castrol ve Ford’a, lastik sağlayıcımız Pirelli’ye, bütün co-sponsorlarımıza ve şahsi destekçilerime teşekkür ederim. Sportmence mücadele eden rakiplerimizi ve yarışı bitiren ekipleri tebrik ediyorum, bitiremeyenlere de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bolu’da görüşmek üzere…

Top