You are here
Home > WORLD > SWRC > 2012 SWRC Sıkıntılı Olacak

2012 SWRC Sıkıntılı Olacak

2012 sezonu ile Super2000 sınıfının iki litrelik atmosferik arı kovanı tadında motorları tarihe karışarak, yeni nesil 1.6 litrelik turbo beslemeli yavru WRC motorlarının kullanılmaya başlayacak olması SWRC serisinin geleceğini de tehlikeye soktu.

Skoda takımının Volkswagen’in WRC’e girişi ile ralli faaliyetlerini durduracak olması, PSA grubunun herhangi bir aracında böyle bir değişiklik yapacağını duyurmamış olması, Mini dışında sadece Ford’un yeni nesil aracını piyasaya sürmesi serisinin takipçilerini düşündürmeye başladı.

M-Sport yaptığı açıklama ile yeni RRC’nin şu an ki Ford Fiesta Super2000 modeline göre yüzde 30 daha pahalı ve bakım giderlerinin daha yüksek olacağını açıklaması potansiyel müşterileri hiçte mutlu etmedi. Tabi bu RRC’nin altı saat içinde WRC’e çevrilebilir olmasının doğal bir sonucu.

Mini’nin Super Production olarak piyasa sürdüğü S2000 modelinin kullanıcıları ise SWRC serisinde mücadele etmeyi düşünmediklerini ulusal şampiyonlarda boy göstereceklerini açıklamaları ile 2012’de SWRC’de kim mücadele edecek sorusunu akıllara getiriyor.

PSA grubu firmaları olan Citroen’in yeni tip S2000 üretmek yerine R4T sınıfı için çalışma yapacağını zaten duyurmuş olması ve Peugeot’un da “yeni 207” modeli için ancak 2013 ve sonrası için planları olduğunu duyurması işleri oldukça karmaşık hale getirdi.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top