You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Kime, neye inat?

Kime, neye inat?

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Sayın Mümtaz Tahincioğlu, Ankara’daki son kongre öncesi “Beni zorla aday yaptınız” derken, doğruyu söylüyordu elbette…Bir daha aday olmayacağını dile getirdiği ortamlara da nerede ise camianın tümü tanıklık etti. Bu durumda ortada çözüm arayan bir soru bulunmakta! Sayın başkan son derece dürüstçe  hem başkanlık koltuğunda zorla oturduğunu itiraf ediyor, hem de yerine aday olan grubun önünü kesmek için ekibiyle ciddi şekilde çaba sarf ediyor. Sayın Mümtaz Tahincioğlu, olağanüstü kongre isteminde bulunan muhalif gruba niye kulak vermiyor? Neden güven tazeleme yolunu seçmiyor? Neden oy kullanacak (ki çoğu yaşamlarında yarış otomobili dahi görmemiş) kongre üyelerinin kafasını karıştırıyor, anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum!

Oturduğum yerden ahkam kesmek tabii ki kolayı ancak siz sevgili Mümtaz Tahincioğlu’nun yerinde olsanız, karşınızdaki oluşuma; “Tamam seçime gidelim. Ben kendime de ekibime de güveniyorum. (Amiyane tabiriyle) Bir kez daha boyunuzun ölçüsünü alın” demez misiniz? Sayın Mümtaz Tahincioğlu hem federasyon başkanlığı görevini istemediğini, hem yorulduğunu, hem de bir daha aday olmayacağını söylüyor ama sonrasında Kulüpler Birliği Platformu’nun olağanüstü kongre için topladığı imzaları sayısal olarak indirme yoluna gidiyor. Noter kanalı ile federasyona kişisel başvuruda bulunup olağanüstü kongre isteminde bulunan üyelerin imzalarını geri çektirmek, kime ne kazandıracak? 14 yıldan bu yana yapılan doğrulur da yanlışlar da ortada… Mümtaz Tahincioğlu, otomobil sporlarının ivedi olarak gereksinim duyduğu ‘kan değişiminden’ kaçarak ne yapmaya çalışıyor, zaman mı kazanıyor? 14 yıllık (5 bin 110 gün)  süre zarfında yapılamayanlar (olağanüstü kongre gerçekleşmez ise) 365 günde mi yaşama geçecek? Sanırım buna otomobil sporuna yeni başlamış genç pilotlar dahi güler! Türkiye’de otomobil sporunun sağlıklı geleceği için sayın Mümtaz Tahincioğlu’nun bu soruyu yanıtlaması kaçınılmaz. Sayın başkanın ‘değişmez kurmayları’   ile yaptığı prosedür toplantılarının gündemi, kongre üyelerinin imza adetleri ve söz konusu imzaların hangi baskı yöntemi ile geri aldırılacağı olmamalı! Kanımca yapılması gereken daha mantıklı bir şey var!

Sayın Mümtaz Tahincioğlu, tüm kongre üyelerine seslenip desin ki; “Sevgili kongre üyeleri, otomobil sporunun emekçileri… Olağanüstü kongreye gitmek için imza toplayan Türkiye Otomobil Sporları Kulüpler Birliği Platformu’ndaki arkadaşlarımız beceriksizdir, onlar hiçbir şey yapamazlar…”  Olağanüstü kongre için imza vermeye o kadar çok istekli üye var ki, tek kaygıları sabah-akşam kendilerine gelecek taciz telefonları. Hemen hemen hepsinin kaygısı ajitasyon! Soru: Sayın Mümtaz Tahincioğlu ne yapmaya çalışıyor? Neyi iteliyor? Yaşamda ‘SON’ dediğimiz bir gerçek mevcut. Her şeyin son vardır! ‘Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’ hiç kimsenin tapulu malı değildir! Sayın Tahincioğlu ve ekibi bu yanlıştan en kısa sürede, kırılmadan-kırmadan dönmelidir!  Bu yanlışa son vermek ise ‘Notere gider imza atarım ama üzerime çok gelirler’ kaygısını yaşayanların parmaklarındadır!..

KAYNAK : www.cumhuriyetspor.com.tr

Top