You are here
Home > WORLD > WRC > MotoGP Yıldızı WRC’de

MotoGP Yıldızı WRC’de

Ünlü MotoGP pilotu Simoncelli bu kez dört tekerlek üzerindeydi.

MotoGP’nin yıldızlarından Simoncelli, WRC otomobilinde hünerlerini gösterdi.

MotoGP’nin yıldızlarından Marco Simoncelli, Castrol EDGE’nin İngiltere Cumbria bölgesinde Carlisle Havaalanı’nda gerçekleştirdiği ve sponsoru olduğu takımların ünlü pilotlarını bir araya getirdiği deneme sürüşünde WRC otomobilini test etti.

Simoncelli, Avustralya Rallisi’nden zaferle ayrılan ve Dünya Ralli Şampiyonası’nda şu anda 2. sırada yer alan Mikko Hirvonen’den sürüş eğitimi almasının ardından WRC aracını 50 km’lik zorlu pistte test etti.

WRC araçlarına yabancı olmayan Simoncelli, 2010 yılında Monza Ralli Show’da 16. sırada finiş çizgisini görerek yarıştaki en iyi dereceyi alan MotoGP yarışçısı olmuştu.

İtalyan sürücü Simoncelli, Castrol Honda Dünya Superbike yarışçısı Jonathan Rea, Mikko Hirvonen’in Castrol ile Ford Dünya Ralli Takımı’nın motorsporları merkezi M-Sport’ta ralli takımının sahne arkasında yaşadıklarına birebir tanık olma şansını yakalarken aynı zamanda motosiklet ve ralli yarış endüstrisini de kıyasladılar.

Etkinlikte konuşan Marco Simoncelli, “Castrol tarafından böyle bir aracı kullanmaya davet edilmek onur verici. Araca alışmak biraz zamanımı aldı fakat Mikko ve takımın verdiği bilgiler çok işime yaradı. Ford Fiesta RS WRC iyi dengelenmiş ve kontrollerinin farkına vardığınızda mükemmel performans gösterebileceğiniz bir araç” dedi.

Ford Abu Dhabi Dünya Ralli Takımı sürücüsü Mikko Hirvonen ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Castrol’ün bizlere, sponsoru olduğu diğer takım sürücüleri ile tanışma fırsatı vermesi çok eğlenceli. Marco kesinlikle çok yetenekli. Bu aracı ilk kez kullandığını düşünürsek oldukça etkileyici zamanlar elde etti ve belki de MotoGP’den sonra WRC’de de geleceği parlak olacak.”

Top