You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Burak Çukurova; “Trafik Kurallarına Uyun”

Burak Çukurova; “Trafik Kurallarına Uyun”

Şampiyon pilot Burak Çukurova, Skoda ile pistlerin heyecanını İzmir’e taşıdı. Skoda Fabia RS kullanan pilot Burak Çukurova, gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Ben şehir içinde kaza yapmadım. Gençler trafik kurallarına uyun.” dedi.

İzmir’de gerçekleştirilen 7. İzmir Autoshow –Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı, İzmir Auto Show’2011’e katılan Skoda, üstün teknolojisi ve estetik anlayışının en son ürünü modelleri ile otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. İZFAŞ tarafından Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Ege Otomotiv Derneği’nin (EGOD) destekleriyle düzenlenen 7. İzmir Autoshow’un İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Skoda, gösterileri ilgiyle izlendi.

Otomotiv dünyasının devlerini İzmir’de buluşturan İzmir Autoshow –Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı törenle açıldı. 30 Ekim tarihine kadar açık kalacak fuarda gelecek yılın son model otomobillerinin yanı sıra 1960’lı 1970’li yılların klasik arabaları da büyük ilgi görüyor.

Şampiyon Pilot Burak Çukurova’nın Skoda Fabia RS ile basın mensuplarıyla birlikte gerçekleştireceği test sürüşü aktivitesi ile yaptığı söyleşide sürücülere trafik kurallarına uymalarını tavsiye etti. Bunun babasından kalma bir alışkanlık olduğunu belirten Çukurova, “Bu bir alışkanlık. İlk once arabaları babamla birlikte temizleyerek başladı, devam etti.” dedi.

Bir basın mensubunun ‘hiç kaza yaptınız mı?’ sorusuna ise Çukurova, “Pistlerde yarışırken kaza yaptım. Ama şehir içi trafiğinde hiç kaza yapmadım. Çünkü bu yarışlarda o heyecanımı atıyorum. Gençler ise tavsiyem, şehir içinde bunu yapmasınlar. Trafik kurallarına uysunlar “ şeklinde konuştu.

78 firmanın katıldığı, son model arabaların göz kamaştırdığı fuarda Chery, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Isuzu, Iveco, Mercedes, Nissan, Peugeot, Porsche, Renault, Skoda, Ssangyong, Tata, Toyota, Otokar, Volkswagen olmak üzere dünyanın önde gelen 20 otomobil markası yer alıyor. Ağır ticari araçlar, otomotiv yan sanayi firmaları ürünlerinin sergilendiği fuarda ayrıca klasik arabalar da büyük ilgi görüyor.

Markaların 2012 yılı tanıtım etkinlikleriyle göz dolduran fuarda ayrıca “Ülkü Yarış Pisti Yarış Araçları Sergisi”, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla çocuklar için “Çocuklara Trafik Eğitimi”, “2. El Araç Değerlendirme Köşesi”, “BP Çocuk Tiyatrosu”, “Direksiyon Eğitim Köşesi” ve “Türkiye Görme Engelliler Derneği Kitaplığı Sergisi” gibi etkinlikler düzenlenecek.

Fuarı ziyaret edenlerin otomobil dünyasının en yenilerini görme, haklarında detaylı bilgi edinme, karşılaştırma ve satın alma olanağı bulacağı İzmir Autoshow Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı, 30 Ekim’e kadar açık kalacak.

Top