You are here
Home > TURKEY > Mahalli > GÜNARSLAN, İlk Yarışta Rüzgar Gibi Esti

GÜNARSLAN, İlk Yarışta Rüzgar Gibi Esti

2011 İstanbul Ralli Kupası’nın ilk yarışı geçtiğimiz hafta sonu koşuldu. İstanbul Otomobil Kulübü – İSOK tarafından organize edilen yarışta, ekipler 3 Aralık Cumartesi akşamı VIA/PORT’taki start seromonisinden sonra Pazar günü Cumhuriyet ve Riva etapları iki kez geçip, yine VIA/PORT’ta finiş takına çıktılar.

Bu yıl ki şampiyonaya yeni bir otomobil ve yeni bir co-pilotla katılan Murat GÜNARSLAN, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. GP Garage tarafından hazırlanan Citroen C2 ile Erhan ARIKAN’ın yardımcı pilotluğunda start alan Murat GÜNARSLAN, ralliyi “Genel Klasman Yedincisi” ve “Sınıf6 İkincisi” olarak tamamladı.

Yarışa çok hızlı başlayan ikili, ilk iki etapta Genel Klasmanda 10. zaman imza atarken, 3. etapta 8. zamanı, son etapta da 9. zamanı yaparak, yarışı Genel Klasman’da 7. sırada tamamlamayı başardı. Tüm etaplarda full atak tempoyla giden ekip, son etaptaki yarım spinle 14 sn kaybetti ve Genel Klasman 6.lığını ile İkiÇeker Üçüncülüğü’nü 1 sn ile kaçırdı.

Dünya devi network ürünleri markası INTELLINET’in Türkiye Distribütörü MARS BİLGİSAYAR’ın ana sponsorluğunda; Poşetsan, UNIFREE, YOKOHAMA, GP Garage, TurAssist ve Süheyl Polatoğlu’nun özel desteğiyle şampiyonaya katılan Murat GÜNARSLAN – Erhan ARIKAN ikilisi, organizasyonun geriye kalan 2 yarışında da mücadeleye devam edecek.

İlk yarış sonrası durumu değerlendiren Murat GÜNARSLAN; “İlk yarış bizim için çok bilinmeyenli bir denklem gibiydi. Yeni bir otomobil, yeni bir co-pilot ve yeni bir lastikle ilk kez yarışacaktık. Otomobille çok kısa bir test sürüşü yapabilmiştim. Ancak sprint bir yarış olması sebebiyle, her etap full atak gidip, hatasız sürmemiz gerekiyordu. Biz de bilinmeyenlere takılmadan doğru bir taktikle sürdük ve genel klasman derecelerine imza attık. Çok fazla risk almadan, yolda kalmaya çalıştık. Ama öncelikle co-pilotum Erhan olmak üzere, hem otomobil hem de YOKOHAMA Yarış Lastiklerim mükemmel bir iş çıkardı. Şampiyonada zorlu bir bütçe sürecinin ardından start aldık. O sebeple beni destekleyen, güvenen ve inanan herkese buradan teşekkür etmek istiyorum. Geriye kalan yarışlarda da aynı tempomuzu muhafaza edip, yine gerekeni yapacağız.” dedi.

2011 İstanbul Ralli Kupası’nın 2. ayağı 17-18 Aralık tarihlerinde VIA/PORT ralli merkezi olmak üzere Şile bölgesindeki etaplarda organize edilecek.

İstanbul Ralli Kupası’yla ilgili geniş bilgiye İstanbul Otomobil Kulübü İSOK’un resmi web sitesi www.isok.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NqlctmpNCNs&feature=share[/youtube]

Top