You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Alkanlarlazer İstanbul Mahalli’de İki Ekiple Start Alıyor

Alkanlarlazer İstanbul Mahalli’de İki Ekiple Start Alıyor

Bu yıl 10. kez düzenlenecek olan ve üç ayaktan oluşan İstanbul Ralli Kupa’sının ilk yarışı 3-4 Aralık tarihlerinde İSOK tarafından düzenlenecek. Yarışın ev sahipliğini yine VIA/PORT yapacak. 2002 yılından beri aralıksız gerçekleştirilen kupanın bu hafta sonu koşulacak ilk yarışında yüksek oranda katılım bekleniyor.

Kariyerinde bir çok birinciliği ve Türkiye ralli şampiyonasında kategori şampiyonlukları bulunan ve en son 2011 tırmanma şampiyonasını  kategori 3’te birinci olarak tamamlayan başarılı pilotlardan Alkan Erden, İstanbul Kupa’sının üç yarışı için iki ekibe birden destek oluyor. Kemal Çetinkaya – Tolga Tezeken ile birlikte Can Hegüner – Burak Navruz ikililerine destek olan Erden, yoğun iş programı sebebiyle kendisinin katılamadığı yarışa iki ekibe birden destek vererek örnek bir davranışta bulundu. Bu şekilde yarışlara katılımın artacağını ifade eden Erden, herkesin amatör sporculara destek vermesi halinde sporun daha iyi yerlerde olabileceğini savundu.

Her iki ekip Alkanlarlazer renklerinde Fiat Palio otomobilleri ile Sınıf 9’da mücadele edecekler. Çetinkaya, Tolga Tezeken’in askerlik görevi sebebiyle Efe Ersoy ile girdiği geçen yılki İstanbul Ralli Şampiyonası’nı kendi kategorilerinde üçüncü olarak tamamlamayı başarmışlardı. Bu yıl ekip, öncelikli amaçlarının finiş olduğunu ve performanslarını bulunduklarına konuma göre değiştireceklerini açıkladı. Alkanlarlazer’in diğer ekibi Hergüner – Navruz ise üç yarışta da finiş görmek için start alacaklarını açıkladılar. Uzun süredir önemli isimlerin sağ koltuğunda görev yapan Can Hergüner, ikinci kez bir rallide pilot olarak start alacak ve yeni co pilotu Burak Navruz ile uyum yakalamaya çalışacak.

Şampiyona, 3 Aralık Cumartesi günü 18:00’da VIAPORT Alışveriş Merkezinden verilecek sembolik startla başlayacak. 4 Aralık Pazar günü ilk etap 10:50’de başlayacak. Finiş seronomisi yine VIA/PORT’da 16:20’de gerçekleştirilecek. Şampiyona hakkında daha detaylı bilgi edinmek için www.isok.org.tr adresinden “Yarış Online” kısmı takip edilebilir.

Top